Kill Bill: Vol. 2

In de eerste Kill Bill film maakten we kennis met The Bride. Op haar bruiloft werden alle aanwezigen vermoord, maar zij wist ternauwernood te overleven. Na tijden in een coma te hebben gelegen kwam ze bij en zwoor ze wraak op de moordenaars. Aan het hoofd van deze groep staat een mysterieuze man, genaamd Bill. In dit vervolg gaat The Bride verder met haar zoek- en moordtocht naar Bill. In tegenstelling tot het eerste deel worden er deze keer niet zo veel hoofden afgehakt en dit vervolg is daardoor een stuk minder chopperig. Maar, nog steeds gaan er wel een aantal mensen op geinige manieren dood. De scène waarin ze zelf meteen wordt neergeschoten als ze een trailer binnenloopt is sterk te noemen, maar verder is deze film behoorlijk triest te noemen. Hoewel het verhaal, nauwelijks aanwezig in deel 1, hier wat verder wordt uitgewerkt, is er nog steeds weinig diepgang in te vinden. De eindconfrontatie met Bill stelt zwaar teleur, zeker omdat ik hier toch wel een goed gevecht had verwacht. Ook de ontmoeting van The Bride met haar oude samurai-leraar, ongetwijfeld grappig bedoeld, kon me niet bekoren. Omdat de aankleding van de film nog steeds behoorlijk mooi is, is er van een gigantisch slechte film niet te spreken. De vermaakfactor was voor mij echter nihil.FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 7 7 3 4.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- The Avengers (actie / fantasy : 8.5)
- Terminator 2: Judgment Day (actie / science fiction : 8.5)
- Turbo Kid (actie / humor : 8.5)
- X2 (X-Men 2) (actie / fantasy : 8)
- Natural Born Killers (actie / speelfilm : 8)


Hoe beoordeelt Boobema categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobema categorie martial arts eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Kill Bill: Vol. 2
Kill Bill: Vol. 2
Kill Bill: Vol. 2
Kill Bill: Vol. 2
Kill Bill: Vol. 2
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Kill Bill: Vol. 2

In deel 2 gaan ze het verhaal verdiepen. Welk verhaal? Een enorm cliché verhaal over een vrouw die toch wel zooooo slecht behandeld is zodat revenge wel zooooo gerechtvaardigd is. Ik denk dat wij het erover eens zijn dat, na het kijken van deze film, je kan concluderen dat je het in deze film om het verhaal niet hoeft te doen. Maar bij dit soort films doet het verhaal er meestal niet zo toe. Wel een opmerking waardoor het verhaal ook nog eens verschrikkelijk wordt: Aan het eind wordt de film heel emotioneel (drama gewoon). Zij gaat serieus aan twijfelen of ze Bill wel moet Killen. Gruwelijk! Dit is echt iets wat ze dan doen om ook vrouwelijk publiek te trekken zodat het een grotere blockbuster wordt.

Gaan wij door met de settings en vooral de kleding die in het oog vallend was in deel 1. In deel 2 heeft zij en haar vijanden dit soort kleding niet meer. Waardeloos. De settings, tja normaal.

Gaan wij door met de gevechts-scenes. De enige twee geinige stukken wat dit betreft zijn wanneer zij levend begraven wordt en als ze een oog uitrukt. Verder zit er nauwelijks gevecht of bloed in. Dit was het sterke uit deel 1.

Wat is dan wel goed? De muziek was wel aardig. Tarantino maak weer een topper of stop met je werk voordat je je nog gruwelijker te schande zet. Overigens, een actie-comedy vind ik het niet, heb geen enkele keer gelachen. Actie is het nauwelijk. Zou het eerder een actie-drama noemen.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 5 5 2 2

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobers:
- Desperado (actie : 8)
- Top 5 James Bond Films (actie / misdaad : 8)
- 48 Hrs. (actie / humor : 8)
- Blood Diamond (actie / avontuur : 7.5)
- Terminator 3: Rise of the Machines (actie / science fiction : 7.5)


Hoe beoordeelt Boobers categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobers categorie martial arts eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?
Kill Bill: Vol. 2

Als regisseur jat Tarantino al sinds zijn debuut Reservoir Dogs, maar deed dit nooit op zo´n fantasieloze manier als met Kill Bill. Elke film die onder zijn regie staat is naar mijn smaak inferieur aan de voorganger. Het lijkt te maken te hebben met het feit dat hij steeds meer budget krijgt en niet goed weet wat ermee te doen. Naast het feit dat een groot budget niet bepaald als een trigger werkt voor creativiteit, heeft Tarantino als een rijkeluiskind in een speelgoedwinkel het geld gespendeerd aan weinig functionele versielsels, hetgeen hier resulteert in een veel te lange film. Vol.1 en Vol.2 hadden per stuk in vijftig minuten verteld kunnen worden. Waar bijvoorbeeld Pulp Fiction een coherent en enerverend geheel is, oogt Kill Bill als een incoherente en oninteressante verzameling van te lange flarden. Het irritatiespectrum van Kill Bill: Vol. 2 is breed. De dialogen zijn vaak volstrekt irrelevant. De personages hebben de diepgang van zombies, waardoor het me niks interesseert wat er met hen gebeurt. Niet dat er veel gebeurt overigens. Vol. 1 was ook al niet veel soeps, maar herbergde tenminste nog enige actie. Dit kan van de opvolger niet gezegd worden. Hierin gaat Tarantino opzichtig als Sergio Leone te werk, wat hem niet bijster goed afgaat. Terecht opgemerkt door Boobers is dat deze film gewoon een drama is, letterlijk en figuurlijk.FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 5 3 2 3.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Ninja Demon's Massacre (actie / martial arts : 6.5)
- Enter the Dragon (martial arts / actie : 7.5)
- Ninja: Shadow of a Tear (martial arts / actie : 6.5)
- RoboCop (actie / science fiction : 8)
- Natural Born Killers (actie / speelfilm : 7.5)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie martial arts eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?
Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand