Terminator 3: Rise of the Machines

Waarschijnlijk is Yahhrrrrm behoorlijk teleurgesteld in het verloop van de Terminator reeks, anders had hij deze film toch echt wel wat positiever beoordeeld. Hoewel T3 inderdaad niet zo goed is als zijn beide voorlopers, is er naar mijn bescheiden mening een van de betere actiefilms van de laatste jaren neergezet. Dit zit hem vooral in de elkaar snel opvolgende actiescènes, samen met de beste special effects sinds jaren. De minstens 15 minuten durende achtervolging met politiewagens, brandweerauto en een kraanwagen is op zijn minst spectaculair te noemen, net als de grote hoeveelheid objecten die met grootse explosies de lucht ingaan. Het is vooral een verademing dat het eens niet lijkt alsof de effecten allemaal op de computer zijn gemaakt. Old school special effects, zoals je die vroeger veel vaker zag.

Wat de cast betreft kan ik me wel enigszins in Yahhrrrrm`s kritiek vinden, maar hoewel T-X minder cool is dan T-1000 uit Judgement Day, is ze toch echt wel een chick met ballen. Met Rise of the Machines wordt ervoor gezorgd dat het verhaal van de Terminator reeks compleet is. Er worden vele zaken opgehelderd en andere zaken worden eindelijk opgelost. Door de vernietiging van de aarde zal John Connor in een nieuw deel niet nogmaals opgejaagd worden door een Terminator. Wel biedt dit de mogelijkheid het verhaal verder uit te diepen en in een nieuwe setting plaats te laten vinden. Of die vervolgfilm er gaat komen is de grote vraag, zeker gezien de leeftijd van Arnold Schwarzenegger. Aan de andere kant zou hij niet meer nodig zijn in een nieuwe Terminator film. Laten we maar zeggen dat T4 van mij snel gemaakt mag worden.FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
9 6 8 5 7.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Terminator 2: Judgment Day (actie / science fiction : 8.5)
- Doomsday (actie / science fiction : 7.5)
- Snowpiercer (actie / science fiction : 7.5)
- Equilibrium (actie / science fiction : 7)
- Iron Man (actie / science fiction : 7)


Hoe beoordeelt Boobema categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobema categorie science fiction eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Terminator 3: Rise of the Machines
Terminator 3: Rise of the Machines
Terminator 3: Rise of the Machines
Terminator 3: Rise of the Machines
Terminator 3: Rise of the Machines
Terminator 3: Rise of the Machines
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terminator 3: Rise of the Machines

Ik kan mij meer vinden in de recensie van Boobema dan van Yahhrrrrm. Terminator 3 is simpelweg een zeer goede actiefilm. Een `gemiddelde film` doet deze film tekort. De rauwe, aaneengesloten actiestukken met tegekke effects verdienen een dikke pluim. Ook omdat ze orgineel verzonnen zijn: De kraanwagen is memorabel, maar ook bijvoorbeeld het gevecht tussen de twee robots in het laboratorium: WC-potten en andere curiosa worden vrolijk van de muur gerukt in pogingen om de ander de `hersenen` in te slaan. Hierbij heb ik mij prima vermaakt: uitstekend zelfs!

Een dergelijke film moet ook de benodigde droge humor hebben! Ook al is dit misschien niet even memorabel als in de voorgaande delen (I`ll be back), toch zitten er wederom een aantal geinige in (Arnie wordt geplet op de voorruit van een brandweerwagen: I`ll drive. Vervolgens vliegen 4 brandweerlieden de wagen uit).

Het grote pluspunt van deze film is de aaneengesloten actie zonder gejank en de geweldige rauwe special effects gebasseerd op stunts en niet op computerkracht. Het open einde kan je als irritant ervaren. Maar het betekent wel dat er waarschijnlijk wel een volgend deel komt waar we wederom van kunnen smullen. Maar hopen dat die dude snel zijn ambtstermijn afmaakt...FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
9 6 7.5 6 7.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobers:
- The Island (actie / science fiction : 6)
- The War of the Worlds (science fiction / actie : 7.5)
- Children of Men (science fiction / actie : 7)
- The Abyss (science fiction / actie : 7)
- Desperado (actie : 8)


Hoe beoordeelt Boobers categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobers categorie science fiction eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?
Terminator 3: Rise of the Machines

John Connor´s leven werd gespaard in deel 1 en 2, daar hij zal uitgroeien tot een groot verzetsleider. Eén van zijn eerste daden in dit derde deel is het weggooien van een 3/4 vol flesje bier. Met andere woorden: Zo´n gast verdient een dergelijke ophef niet. De campy entree van Schwarzenegger belooft ook al niet veel goeds. Hij speelt helaas weer eens de goede Terminator, net als in de voorgaande episode. Een miskleun van jewelste is het casten van jankkop Claire Danes. Dit past precies in het straatje van de artistieke keuze om van de slechte Terminator een ´lekkere chick´ te maken.

Wederom ontvouwt zich een competitieve strijd tussen de goede en de slechte Terminator. Drie keer raden welke wint. Voor T3 heeft Jonathan Mostow plaatsgenomen in de regisseursstoel. Gezien het waardeloze script verbaast het niet dat James Cameron geen zin had in dit project. Zelfs B acteur Edward Furlong (de originel John Connor) geeft geen acte de presence.

Qua vermaak biedt Terminator 3: Rise of the Machines ongeveer hetzelfde als de gemiddelde film en verdient derhalve een dienovereenkomstige waardering.FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 5 5 4 5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- RoboCop (actie / science fiction : 8)
- The Terminator (actie / science fiction : 7)
- Dollman (actie / science fiction : 6.5)
- Fuga dal Bronx (actie / science fiction : 6.5)
- Salute of the Jugger (actie / science fiction : 6)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie science fiction eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?
Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand