Moordwijven

Kitty Kroonenberg en  haar vriendinnen Estelle en Nicolette houden zich vooral bezig met het uitgeven van het geld van hun welgestelde echtgenotes, het liefst aan plastische chirurgie. Kitty verdenkt haar man Evert-Jan ervan dat hij vreemdgaat. Haar vriendinnen raden haar daarom aan hem om te laten leggen, zodat zij van de erfenis kan genieten. Kitty huurt hiertoe moordenaar Cliff in die de job met twee handen aangrijpt. Het noodlot wil echter dat Cliff er maar niet in slaagt Evert-Jan te vermoorden, maar wel een spoor van bloed en vernieling achterlaat.

Het resumé van regisseur Dick Maas bekijkende moet ik tot de conclusie komen dat dit van een bedroevend laag niveau is. Flodder en Amsterdamned zijn natuurlijk culthits, maar dan zitten we qua tijd in de jaren tachtig. De jaren negentig en nul hebben echter weinig interessants voortgebracht. Moordwijven kan aan het illustere rijtje rommelfilms als Down, Do Not Disturb en (recenter) Sint worden toegevoegd.

Sommige films zijn zo slecht dat je er om kunt lachen. Moordwijven is zo slecht dat je er soms om wilt lachen, maar dat dat bijna niet mogelijk is. Het lijkt bij tijd en wijle wel alsof je naar een klucht zit te kijken. Het vreselijke acteerwerk van de gehele cast draagt ook niet positief bij.

Alle klassieke kenmerken van Dick Maas films zijn overigens in grote mate aanwezig. Van de bijacteurs tot de muziek en van settings tot naaktheid. Allemaal doet het echter niets om van Moordwijven een succes te maken. Liever zet ik Flodder nog eens aan, dan weet je tenminste dat je waar voor je geld krijgt.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 3 4 4 4

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Monty Python and the Holy Grail (humor / fantasy : 10)
- Little Nicky (humor : 8.5)
- Monty Python`s Life of Brian (humor : 8.5)
- Abel (humor / drama : 8)
- Erik the Viking (humor / avontuur : 8)


Hoe beoordeelt Boobema categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Moordwijven
Moordwijven
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand