Blood Diamond

Blood Diamond verfilmt op schitterende wijze de illegale diamanthandel in Afrika (Sierra Leone). De film zou niet als historische documentatie gezien moeten worden, maar het geeft toch wel een beeld van hoe het eraan toe ging (en gaat). Maar het beste aspect van de film, als het aan mij ligt, is het feit dat het een heerlijke actiefilm is met een goed verhaal. Zelfs een vleugje niet-irriterende romantiek!

Allereerst is het erg mooi verfilmd. De zonnige maar straatarme steden, dorpjes en platteland worden sfeervol in beeld gebracht. De beelden strelen je ogen, terwijl de gebeurtenissen juist erg deprimerend zijn. Dit maakt het intens. De special effects zijn ook erg goed: Erg realistisch. De oorlogsscenes deden mij, qua effecten, denken aan Saving Private Ryan maar dan beter. De film is zeker wel gelikt door Hollywood, maar heeft ook een bepaald grauw realisme. Het verhaal is intens en verliest geen enkel moment zijn kracht.

Het acteerwerk van alle drie hoofdrolspelers is erg goed. Leonardo DiCaprio steelt toch wel de show met zijn foute karakter en vreemde accent (Jah-jah). Menig vrouw zal misschien juist op zijn acteerprestatie afknappen. Hij bedriegt, misleidt en misbruikt mensen om het steentje in handen te krijgen. Niet bepaald een makkelijk verteerbare beachboy dus. Ik vind het een van zijn beste acteerprestaties tot nu toe. Ondanks zijn moeiljke persoonlijkheid, bloeit er toch moeizaam wat liefde op met de reporter Jennifer Connelly. Zij is een soort action-junkie onder de reporters en schuwt het niet om oorlogsgebieden in te gaan. Djimon Hounsou is de persoon die aanvankelijk de diamant vindt maar verstopt. Tijdens de zoektocht samen met Leonardo, bloeit er wat vriendschap op. Heerlijk doordrenkt met achterdocht.

Sommige mensen zouden over zijn moraliserende karakter kunnen struikelen. Ik persoonlijk niet. Ik vond het juist een toevoeging, want het is niet overdreven veel gedaan. De nadruk blijft de gehele film op de actie en de onderlinge conflicten, evenals het vleugje romantiek.FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
8 7.5 8 7 7.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobers:
- Desperado (actie : 8)
- Top 5 James Bond Films (actie / misdaad : 8)
- 48 Hrs. (actie / humor : 8)
- Terminator 3: Rise of the Machines (actie / science fiction : 7.5)
- From Dusk Till Dawn (actie / horror : 7.5)


Hoe beoordeelt Boobers categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobers categorie avontuur eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Blood Diamond
Blood Diamond
Blood Diamond
Blood Diamond
Blood Diamond
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand