Con Air

Actiefilms zijn er in bijna alle soorten en maten. Het gros ervan is echter van een dermate belabberd niveau, dat het enkel de liefhebber zal aanspreken. Sommige zijn zelfs zo slecht dat ze direct in de uitverkoopbakken belanden en blij mogen zijn als ze nog kijkers hebben. In het genre worden soms echter ook films gemaakt die er met kop en schouders boven uit steken. U snapt hem al, Con Air is een dergelijke film. Maar waarom zijn Con Air en ook bijvoorbeeld The Rock of The Negotiator dan wel zo goed dat ze boven het maaiveld uitsteken? Ik vind het erg moeilijk hierop een duidelijk antwoord te geven, maar zal een poging wagen. Om te beginnen hebben deze films een aantal goede acteurs in huis. Niet dat actiefilms het over het algemeen van hun fantastische acteerwerk moeten hebben, maar het is toch een meerwaarde als de acteurs in ieder geval iets kunnen presteren. Een blik op de cast van Con Air laat zien dat er bij deze film in ieder geval ruim voldoende talent aanwezig is. Misschien zorgt dit er ook voor dat het geheel wat geloofwaardiger overkomt. Dan heb ik het niet over het verhaal, want dat is zoals bijna altijd te onwaarschijnlijk voor woorden. Wel weten de acteurs hier de in dit genre benodigde emoties goed te vertolken. Bovendien draagt het feit dat we in deze prent alleen met psychopaten te maken hebben wel bij aan een rauw sfeertje. Wat actiefilms ook goed maakt is een zeker relativeringsvermogen ten opzichte van de stoerdoenerij. Dat wordt hier duidelijk gebracht door zo nu en dan wat flauwe humor in te brengen, waardoor je het geheel wat minder serieus neemt. Misschien is dat wel de kracht van goede actie; jezelf niet te serieus nemen. Op dit vlak falen acteurs als Steven Seagal, Jean Claude van Damme of Chuck Norris namelijk hopeloos. Ach ja, waarschijnlijk heb je nu al weer genoeg van mijn kansloze onderneming om het mysterie achter de goede actiefilm te achterhalen. Bovendien weet ik het gewoon niet. Feit is dat Con Air een erg fijne film is. Dus ik zou zeggen, verstand op nul en enjoy!

FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 6 7 5 7

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- The Avengers (actie / fantasy : 8.5)
- Terminator 2: Judgment Day (actie / science fiction : 8.5)
- Turbo Kid (actie / humor : 8.5)
- X2 (X-Men 2) (actie / fantasy : 8)
- Natural Born Killers (actie / speelfilm : 8)


Hoe beoordeelt Boobema categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Con Air
Con Air
Con Air
Con Air
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Con Air

Snicolas Cage is een ex-marinier die gestopt is vanwege de zwangerschap van zijn vriendin. Echter, als hij terug komt en een avondje uitgaat met zijn vriendin, maken 3 mannen ruzie met hem. Hij probeert ze te negeren, maar helaas; deze drie heren moeten enorm het onderspit delven. Eentje gaat zelfs dood. Cage gaat 8 jaar de gevangenis in en kan zijn dochtertje niet zien opgroeien. Deze 8 jaar zijn nu voorbij en hij moet alleen nog de vlucht naar huis nemen zodat hij weer zijn vriendin en voor het eerst zijn dochter kan zien! Helaas is het een vliegtuig dat de meest gruwelijke criminelen vervoert en het vliegtuig wordt gekaapt.

Wat houdt dit in? Dit houdt in dat Cage een zeer onschuldig persoontje is die enorm veel onrecht is aangedaan en bovendien zielsveel van iemand houdt en een kind heeft!! Zelfs personen die geweld verafschuwen moeten het met Cage eens zijn dat hij nu alle recht heeft om alles en iedereen kort en klein te slaan! En dat is precies wat hij doet! Dit is een actiefilm en verder echt totaal helemaal niets. Maar de actie die erin zit is erg stoer. Doet mij een beetje denken aan Terminator 3, die dezelfde ruwe manier van geweld toont zonder al teveel effecten. Verder hebben de criminelen (eerder psychopaten) enigszins kenmerkende persoonlijkheden, wat ik wel kon waarderen.

Persoonlijk ben Ik niet zo heel erg fan van die-hard actiefilms. Maar ik wil wel zeggen dat deze tot de betere behoort en om die reden wel de moeite waard is.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
8 6 7 3 6.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobers:
- Desperado (actie : 8)
- Top 5 James Bond Films (actie / misdaad : 8)
- 48 Hrs. (actie / humor : 8)
- Blood Diamond (actie / avontuur : 7.5)
- Terminator 3: Rise of the Machines (actie / science fiction : 7.5)


Hoe beoordeelt Boobers categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?
Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand