The Final Girls

Maxi is de dochter van de actrice Amanda Cartwright, die ooit een rolletje accepteerde in een horror sickie getiteld Camp Bloodbath. De film werd een cult classic maar ruïneerde wel de carrière van Amanda, die nooit meer als actrice aan de bak kwam. Tijdens een retrospectieve woont Maxi een voorstelling van Camp Bloodbath bij, maar tijdens een sleutelscène gebeurt er iets raars: ze wordt - samen met enkele van haar vrienden - de film ingezogen. Maxi en haar vrienden hebben nu niet alleen af te rekenen met een maniak in de film, maar moeten ook hun weg terug naar de realiteit zien te vinden ...

The Final Girls

The Final Girls werd wel omschreven als The Last Action Hero van het horrorgenre: personen van vlees en bloed worden filmpersonages, en tegelijkertijd komen filmpersonages tot leven. De film gaat handig om met clichés uit het slashergenre en het acteerwerk is verrassend goed gezien het genre en het beperkte budget. De film die het meest wordt geparodieerd, is Friday the 13th (de moordenaar is een verschoppeling die als kind op een vakantiekamp door begeleiders werd mishandeld), maar er zijn ook verwijzingen naar meer recente, postmoderne horrorwerkjes zoals Scream en Final Destination.  

Let op: Als parodie is Final Girls goed geslaagd, maar wie van mening is dat een parodie op het horrorgenre ook griezelig en bloederig moet zijn, is hier aan het verkeerde adres; het geweld is tamelijk mild en wordt steeds gebracht met een knipoog.

Bijzonderheid

De scenarist van Final Girls kwam op het idee voor de film toen hij voor de zoveelste keer keek naar The Exorcist: zijn vader had hierin een klein rolletje en kwam in de film op gewelddadige manier aan zijn eind. Hij werd naar eigen zeggen als kind telkens bekropen door de wens om in de film te kruipen en zijn vader te redden. 

FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 7 6.5 7 6.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- Lake Placid (humor / horror : 7)
- Piranha 3D (horror / humor : 7)
- Re-Animator (horror / humor : 7)
- Better Watch Out (horror / humor : 7)
- The Fearless Vampire Killers (horror / humor : 6.5)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobytrap categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?The Final Girls
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht