The Lady Vanishes

Yahhrrrrm heeft bij deze film duidelijk iets beter op zitten letten dan ik. Dat de noten die de gouvernante moet onthouden aan het begin van de film al worden gespeeld, is me volledig ontgaan. Dit heeft wellicht ook te maken met de manier waarop de verschillende personages worden geïntroduceerd. In het Zwisterse hotel wordt de aandacht namelijk nogal gefocust op de Engelse Limeys, terwijl deze uiteindelijk slechts een marginale rol blijken te spelen in het geheel. Dit geldt overigens voor wel meer van de karakters die gedurende de film verschijnen. Qua humor is dit denk ik een van de meest onderhoudende Hitchcock films, hoewel er zeker twijfels te trekken zijn aan de kwaliteit ervan. De oergrap van de man die zijn hoofd stoot tegen de deurpost is vast uitgevonden tijdens de opnames van The Lady Vanishes . Verder is de humor vooral gortdroog en moet je er derhalve ofwel voor in de stemming zijn of het gewoonweg echt vermakelijk vinden. Dat de plot van deze film nogal mager uitgewerkt is, is jammer aangezien de kijker nu met een enigszins onbevredigd gevoel wordt achtergelaten betreffende alle gebeurtenissen rondom de verdwenen gouvernante. Toch heeft deze Hitchcock me behoorlijk weten te vermaken en denk ik dat ie redelijk typerend is, maar kwalitatief wat beter, voor zijn andere jaren dertig films.

FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 7 7 7 6.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Traffic (speelfilm / misdaad : 6)
- Spun (speelfilm / misdaad : 6)
- Fight Club (speelfilm / actie : 9)
- Donnie Darko (speelfilm / drama : 8.5)
- The Shawshank Redemption (speelfilm / drama : 8)


Hoe beoordeelt Boobema categorie speelfilm eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobema categorie misdaad eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?The Lady Vanishes
The Lady Vanishes
The Lady Vanishes
The Lady Vanishes
The Lady Vanishes
The Lady Vanishes
The Lady Vanishes
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

The Lady Vanishes

Het is moeilijk om nog iets orgineels te verzinnen, als twee boobs mij voor zijn geweest met een recensie. Voor het verhaal verwijs ik je even door naar Yahhrrrrm.

Toen ik deze film gezien had, had ik zoiets van `wel vermakelijk`. Dat is natuurlijk beneden peil voor een topper als Alfred Hitchcock. De film biedt een oppervlakkig en vrij recht-toe-recht-aan misdaadcomplot gemixt met wat droge humor. De film kan wat mij betreft op geen enkel vlak op tegen bijvoorbeeld North by Northwest die het beter doet zowel qua humor als misdaadcomplot.

Maar alles bij elkaar gezien is het wel een vermakelijke film. HIj zal niet tegenvallen als je ervan houdt. Maar als je nog onbekend bent met Alfred Hitchcock, dan zijn er veel grotere toppers te verkennen!


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 6 6 6 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobers:
- Oliver Twist (speelfilm / misdaad : 7.5)
- The Godfather (misdaad / speelfilm : 8)
- The Boys from Brazil (misdaad / speelfilm : 7)
- Once Upon a Time in America (misdaad / speelfilm : 7)
- Gandhi (speelfilm : 9)


Hoe beoordeelt Boobers categorie speelfilm eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobers categorie misdaad eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?
The Lady Vanishes

The Lady Vanishes begint als een soort jaren ´30 versie van Fawlty Towers in Zwitserland: Irritante hotelgasten, Engelse humor, Babylonische spraakverwarringen etc. De eerste 25 minuten zijn op zich wel onderhoudend, maar weinig relevant voor het plot. Het enige belangwekkende dat er gebeurt is dat een oude vrouw, een gouvernante, getuige is van de laatste noten die een muzikant uitstoot in het hotel. De Engelsen die het hotel bevolken nemen allen de trein van Basel naar Londen. Op het station krijgt een jongedame een bloempot op haar hoofd, die bedoeld was voor de oude vrouw. Als in de trein de oude vrouw plots verdwijnt, gelooft bijna niemand de jongedame als ze dit aan de kaak stelt. Een bijdehante gast, die haar in het hotel aan het zieken was, gaat met haar op onderzoek uit. Ze stuiten op een illusionist en een chirurg die er meer van weten. Het wordt allemaal wat kluchtig gebracht als de jonge vrouw weer een aanwijzing ontwaart. Dat moet immers wel liggen aan de klap die ze op haar hoofd heeft gehad. Als de oude vrouw verwisseld is met een andere, wordt ze wel erg panisch. Er is echter wel degelijk een heus complot aan de gang, dat ontaardt in een massale schietpartij. Tevens wordt er meer duidelijk omtrent de ware identiteit van de oude vrouw...

The Lady Vanishes

Wat jammer is, is dat de aard van de samenzwering nooit wordt onthuld. Hiermee had Hitchcock beter de tijd kunnen vullen, dan met de futiliteiten in het begin. Het dédain waarmee de Engelse personages naar buitenlanders kijken is wel geinig in deze film. Ook zijn er twee cliché Limeys die de hele tijd doen alsof hun neus bloedt, omdat ze anders eventueel een cricket match zullen missen. Als ze op het eind in Engeland aankomen is de match afgelast. Tsja, het is allemaal een beetje flauw en erg makkelijk gevonden en het verhaal heeft niet veel om handen, maar de film weet genoeg te onderhouden om een voldoende in de wacht te slepen.FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 6 6 7 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- The Doors (speelfilm : 8)
- The Wolf of Wall Street (speelfilm : 8)
- After Hours (speelfilm / humor : 8)
- Ed Wood (speelfilm / humor : 7.5)
- Wonder Boys (speelfilm / humor : 7.5)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie speelfilm eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie misdaad eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?
Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand