The Suspect (Yonguia)

Een Koreaanse actiethriler, getypeerd als het Aziatische antwoord op Jason Bourne. De hoofdfiguur - genaamd Ji Dong-chul - is een voormalige geheim agent uit het communistische Noord-Korea, die naar het zuiden is overlopen nadat een missie uitliep op een drama: hij werd door zijn opdrachtgevers in de steek gelaten en zijn vrouw en dochtertje werden vermoord. In Zuid-Korea werd hij de privé-chauffeur van een rijke industrieel, maar als de man het slachtoffer wordt van een aanslag, wordt Ji Dong-chu onmiddellijk gezien als de voornaamste verdachte. 

 
The Suspect (Yonguia)
 

De actiescènes zijn buitengewoon spectaculair: hoofrolspeler Gong Yo ging maanden in training om de vechtscènes zelf te kunnen uitvoeren en de achtervolgingen (te voet en gemotoriseerd) behoren tot de beste die ik in lange tijd gezien heb. Het is echter een bezwaar dat het verhaal zo lastig te volgen is: de vertelling maakt rare sprongen in tijd en ruimte; we vliegen heen en weer tussen heden en verleden en maken geografische sprongen van Pyong Yang in het Noorden naar Seoul in het Zuiden (en dan is er ook nog een intermezzo in Hong Kong). Je moet heel goed opletten om het spoor niet bijster te raken ...
 
Verhalen als deze, gesitueerd in een wereld waarin niemand te vertrouwen valt, hebben behoefte aan een rustpunt, een hoofdpersonage met wie men zich als kijker enigszins kan identificeren. Het probleem is dat we aanvankelijk weinig sympathie voelen voor het personage van de opgejaagde spion Ji Dong-chu: Hij komt pas tot leven nadat we te horen hebben gekregen dat zijn dochter mogelijk nog in leven is. Vanaf dat moment weet ook regisseur Won Sin-yeon de losse eindjes aan elkaar te knopen. De tweede helft is veel gemakkelijker te volgen dan de eerste en enkele scènes zijn razend spannend. Het emotioneel geladen slot is een voltreffer. Uiteindelijk laat The Suspect je met een voldaan gevoel achter, maar het blijft jammer dat het zo lang duurt voordat het verhaal je weet te pakken.
 
 FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7.5 7 6.5 5 6.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- Skyfall (actie / thriller : 8)
- Licence to Kill (actie / thriller : 7.5)
- From Russia with Love (actie / thriller : 7.5)
- Peur sur la Ville (actie / thriller : 7.5)
- Batoru rowaiaru (Battle Royale) (actie / thriller : 7.5)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobytrap categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?The Suspect (Yonguia)
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand