Rent-a-Cop

Dit is de minst succesvolle film uit de loopbaan van Burt Reynolds: de film bracht in de VS amper 300.000 dollar op. Burt speelt een rechercheur die de laan wordt uitgestuurd nadat een door hem georganiseerde operatie falikant verkeerd afloopt. Op het moment dat Burt en zijn mensen een aantal drugdealers wilden arresteren, liep een gemaskerde maniak de kamer binnen en schoot iedereen (behalve Burt) overhoop. Hij wordt na zijn ontslag bewaker, maar wordt opnieuw ontslagen en loopt dan een prostituee tegen het lijf, die toevallig getuige was van de fatale schietpartij en nu door de dader wordt geviseerd omdat ze zijn gezicht heeft gezien ...
 
De film werd door de critici verpulverd en Burt en Liza Minelli werden beiden genomineerd voor een Razzie (voor de slechtste hoofdrol van het jaar). Rent-a-Cop is inderdaad verre van goed, maar als je - zoals ik - had gerekend op een totale mislukking, valt het allemaal nog wel mee. Burt maakt zich niet al te druk (maar hij blijft Burt) en Liza is best vermakelijk als het luxe hoertje in levensgevaar. 
 
Het grootste probleem bij het draaien van de film, was wellicht het imago van Burt Reynolds: dankzij zijn successen in films als Smokey and the Bandit waren velen hem gaan zien als een komisch acteur, maar zelf koesterde hij graag het beeld van stoere jongen. Rent-a-Cop probeert daarom tegelijkertijd een komedie en een harde actiefilm te zijn, en valt een beetje tussen de wal en het schip. Sommige scènes die grappig zijn bedoeld (Burt als bewaker verkleed als Kerstman, Liza die rondkruipt terwijl ze is vastgebonden aan een stoel) zijn allesbehalve grappig, maar Liza scoort met een paar gepeperde uitspraken en verder is er een leuke scène in de badkamer, waarbij Liza eerst Burts geslachtsdeel inspecteert als hij haar vraagt waar ze naar kijkt, en dan antwoordt:
 
Nou ja, de beste grap kan ik beter niet verraden ...  
FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 6 5 4 5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- Bad Boys (actie / humor : 7)
- Bad Boys II (actie / humor : 6.5)
- The Wrecking Crew (actie / humor : 6.5)
- Red (actie / humor : 6)
- Our Man Flint (actie / humor : 6)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobytrap categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Rent-a-Cop
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Het Schnitzelparadijs:
ruurd...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht