Bad Boys

Bad Boys was de eerste film van Michael Bay. Zijn eerste en ook zijn beste, volgens velen omdat Bay nog niet veel te zeggen had over de productie. Hij moest nog zeuren om geld voor zijn geliefkoosde explosies en andere spektakelstukken. Daarom gaat Bad Boys pas in het slotkwartier over in een knalfuif. Pats, boem plof.

Bad Boys betekende ook de doorbraak voor Will Smith. Net als zijn tegenspeler Martin Lawrence was hij vooral bekend van televisie. Lawrence levert in Bad Boys het betere acteerwerk af, maar Smith werd de grote ster. De chemie tussen beiden zorgt voor het vuurwerk dat Bay bij geldgebrek niet kon ontsteken. Bay was ontevreden over het script en vroeg Smith en Lawrence daarom zoveel mogelijk te improviseren. Dat leidde tot één van de meest lawaaierige producties aller tijden, waarin vrijwel elke zin wordt geschreeuwd en iedere handeling rennend wordt uitgevoerd.

Smith en Lawrence zijn collega’s bij de narcoticabrigade in Miami. Smith is een rijkeluiszoontje en een rokkenjager, Lawrence een volksjongen met een huwelijk dat in het slop zit. Door omstandigheden zijn ze gedwongen om van rol te verwisselen: een getuige die moet worden beschermd, wordt ondergebracht in het dure appartement van Smith en bewaakt door Lawrence. In ruil mag Smith voor een paar dagen voor gezinsvader gaan spelen. Intussentijd moeten beiden ook nog een lading dope zien te achterhalen, die door de politie in beslag was genomen in verband met een rechtzaak, maar door de verdachte uit het politiedepot is gestolen.

Bad Boys is weinig origineel. De film gebruikt de vertrouwde formule van Lethal Weapon (twee cops, de een vrijgezel, de ander getrouwd) en vermengt die met de luidruchtige humor van Eddie Murphy in Beverly Hills Cop. Het script stelt niet veel voor en zit bovendien vol gaten, maar het tempo ligt zo hoog dat het gebrek aan logica amper opvalt. De dialogen zijn oorverdovend maar vaak grappig, en Téa Leoni is een attractie op zich. Alleen al haar ultra-korte rokjes zijn de moeite waard, maar haar lakonieke acteerstijl contrasteert ook aangenaam met het drukke gedoe van de heren.

Vermakelijke rommel. Je moet wel tegen herrie kunnen.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 7.5 7 5 7

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- Bad Boys II (actie / humor : 6.5)
- The Wrecking Crew (actie / humor : 6.5)
- Red (actie / humor : 6)
- Our Man Flint (actie / humor : 6)
- City Heat (actie / humor : 6)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobytrap categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Bad Boys
Bad Boys
Bad Boys
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand