The Killing Field

Nee, dit is niet de film uit 1984 over de killing fields van de Rode Khmer in Cambodja, maar een Australisch mysterie-thriller-drama, oorspronkelijk gemaakt voor televisie, maar hier en daar uitgebracht in de bioscoop. Er volgde ook een spin-off genaamd Winter (het eerste seizoen is inmiddels in Australië uitgezonden).
 
Het verhaal is gesitueerd in een kleine provincieplaats genaamd Minagra. Het plaatsje en het verhaal zijn beide fictief, maar veel kijkers merkten gelijkenissen op met een historische zaak: de verdwijning van Michelle Bright in 1999. Die gelijkenissen zorgden voor nogal wat ophef, maar dat betekende natuurlijk ook extra publiciteit (voor zowel de film als de spin-off).
 
Het verhaal is als volgt: een vijftienjarig meisje wordt vermist en de bewoners van Minagra organiseren een grootscheepse zoektocht. Van het verdwenen meisje wordt geen spoor gevonden, maar de speurhonden leiden de bewoners wel naar een klein massagraf met de lijken van vijf tieners die in de loop der jaren zogezegd van huis waren weggelopen. Het is duidelijk dat er een seriemoordenaar aan het werk is en omdat de zaak nu boven het hoofd groeit van de lokale politie, worden twee ervaren detectives uit de grote stad overgevlogen. 
 
The Killing Field verdeelde het publiek, niet alleen vanwege de paralellen met een echte moordzaak, maar ook door de bedachtzame aanpak: het tempo ligt laag, zeker in vergelijking met het razende gedoe in series als CSI New York, Miami, Las Vegas etc. De vertokingen zijn echter sterk en de sfeertekening van het kleine plaatsje dat in de ban is van de horror is erg goed getroffen. De film is beschikbaar via You Tube. De beeldkwaliteit is niet geweldig (vooral tijdens de nachtelijke scènes is er veel blokvorming in het beeld) maar er valt naar te kijken.  
FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 7.5 6 7

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- La Femme Infidèle (The Unfaithful Wife) (thriller / drama : 8)
- Que la bête meure (thriller / drama : 8)
- Mannen på Balkongen (The Man on the Balcony) (thriller / drama : 7.5)
- Le Boucher (thriller / drama : 7.5)
- Klute (thriller / drama : 7.5)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobytrap categorie drama eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?The Killing Field
The Killing Field
The Killing Field
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand