Sky Riders

Sky Riders is een rechttoe, rechtaan actiespectakel, de goeden tegen de slechten, klap, boem, pats. Niks mis mee, zou je zeggen, en er is ook niet zo veel mee mis, maar het is ook zo’n film waarin de helden even dom lijken als de schurken.
 
Tijdens een verblijf in hun vakantiehuis in Griekenland worden de echtgenote en de kinderen van een rijke industrieel ontvoerd en meegenomen naar een verlaten klooster ergens in het binnenland. De politie weet de locatie te achterhalen maar kan niks doen omdat het klooster, hoog op de berg, een oninneembare vesting is. Een vroegere echtgenote van de ontvoerde vrouw (James Coburn) heeft echter een idee als hij een vlucht vogels opmerkt: de enige methode om het klooster te bereiken is vliegen! Hij neemt lessen bij een paar hang gliders en raakt zo goed met deze waaghalzen bevriend, dat ze meedoen aan de aanval op de vesting ...
 
Er zijn wat verwijzingen naar binnenlandse Griekse spanningen en het internationale terrorisme van de jaren zeventig (veroordeling van imperialisme, macht aan het volk, etc.) maar dit is zeker geen politieke film. De vraag blijft wie dommer is, de schurken om zich terug te trekken in een dergelijke hooggelegen locatie, waaruit ze nooit zullen kunnen weggeraken, of de helden die de vesting in volle vlucht aanvallen: op die manier worden ze natuurlijk vliegende schietschijven, die gemakkelijk naar beneden te halen zijn. 
 
Enfin, de geloofwaardigheid van Sky Riders is nihil maar de stunts zijn overweldigend en de locaties - het wereldberoemde Meteora kloostercomplex - werkelijk ongelooflijk. Good old James Coburn bromt en grijnst zich heldhaftig door de film. Is die man nou zo cool of doet hij maar alsof?

Een wat meer gedetailleerde, Engelstalige bespreking hier: http://newmoviesontheblog.blogspot.be/2015/02/sky-riders-1976.html

FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
8 7 7 6 7

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- Conan the Barbarian (actie / avontuur : 7)
- Thunderball (actie / avontuur : 7)
- Octopussy (actie / avontuur : 7)
- The Living Daylights (actie / avontuur : 7)
- The Spy Who Loved Me (actie / avontuur : 7)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobytrap categorie avontuur eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Sky Riders
Sky Riders
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand