Thunderball

Thunderball was indertijd de vierde Bondfilm en betekende tevens de definitieve doorbraak voor de serie. Iedere nieuwe aflevering was succesvoller geweest dan de vorige, en voor nummer vier liep het overal storm, ook in de Verenigde Staten. James Bond was definitief de hipste, meest coole spion op moeder aarde.

Thunderball

007 is toe aan een gezondheidskuur (het leven van een spion is geen pretje). In het Franse kuuroord waar hij wordt verzorgd, komt hij toevallig op het spoor van een spionageaffaire waarbij de organisatie SPECTRE is betrokken. Via een dubbelganger van de piloot François Duval (die wordt vermoord) wordt een Navo-vliegtuig met twee atoomwapens aan boord onderschept. SPECTRE wil vervolgens de grootmachten chanteren door te dreigen met een aanval op een miljoenenstad. De leiding over het project is in handen van de nummer 2 van de organisatie, Emile Largo, een zonderling met een voorliefde voor vissen, met name haaien.

Connery is zowel letterlijk als figuurlijk in uitstekende vorm. De openingsscène met het jetpack  is een knaller, en de eerste helft van de film vliegt voorbij. De actie is hard, de Italiaanse acteur Adolfo Celi is een uitstekende Bondschurk en de vrouwen zijn mooi. Wacht tot je een glimp hebt opgevangen van de weelderige boezem van het gangsterliefje Fiona Volpe. Ze wordt gespeeld door de Italiaanse vamp Luciana Paluzzi die blijkbaar haar eigen Engelse teksten insprak, want ze zijn soms vrijwel onverstaanbaar (maar dat is niet echt een bezwaar). Ook de Française Claudine Auger (merk hoe internationaal de serie is geworden) is het bekijken waard als het zusje van de vermoorde piloot.

Dit had één van de allerbeste Bonds kunnen worden, maar helaas verliest de film de nodige punch in het tweede gedeelte. Het spoor voert naar de Bahamas en veel scènes, met inbegrip met de grote finale, spelen zich af onder water. De snorkelscènes zien er goed uit, maar ze zijn nogal langgerekt en halen mede daardoor de vaart uit het verhaal. De titelsong, vertolkt door Tom Jones, klinkt geweldig, maar op een of andere manier past de song niet goed bij een Bondfilm.FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 7 8 6 7

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- Conan the Barbarian (actie / avontuur : 7)
- Octopussy (actie / avontuur : 7)
- The Living Daylights (actie / avontuur : 7)
- The Spy Who Loved Me (actie / avontuur : 7)
- Robin Hood (Director's Cut) (actie / avontuur : 7)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobytrap categorie avontuur eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Thunderball
Thunderball
Thunderball
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand