Blue Thunder

Frank Murphy is een helikopterpiloot en Vietnamveteraan die nu voor het politiekorps van Los Angeles werkt. Het korps zit in volle voorbereiding van de Olympische Spelen van 1984 en Frank wordt gevraagd om mee te werken aan de test van een nieuw type helikopter, de Blue Thunder. Het toestel kan bijna geruisloos vliegen en is voorzien van zware artillerie en allerlei moderne spionagetechnologie zoals infraroodcamera’s en afluisterapparatuur waarmee men vanuit de helikopter mensen tot in hun eigen woning kan afluisteren. Officieel wil men de Blue Thunder inzetten tegen terroristen, maar het testprogramma gaat gehuld in een waas van geheimzinnigheid en als Frank op eigen houtje een onderzoek instelt, komt hij op het spoor van een grote samenzwering ...

Het verhaal rond een groep corrupte politici met een verborgen agenda die politieke tegenstanders uit de weg ruimen, zit nogal rommelig in elkaar; de samenzweerders zijn haviken die iets te maken hebben met de wapenindustrie, zoveel is zeker, maar wat hun precieze plannen zijn wordt niet erg duidelijk. Erg veel maakt dat niet uit: de helikopter uit de titel is ultra-cool, hemaal-te-gek, en regisseur John Badham (War Games) houdt de vaart er goed in met een reeks achtervolgingen en ontploffingen. De film heeft bovendien een voortreffelijke cast, met mooie rollen van Roy Scheider (Jaws) als Murphy en Malcolm McDowell (A Clockwork Orange)  als zijn grote tegenstander.

De film werd opgenomen in 1981 maar lag twee jaar op de plank, blijkbaar omdat een verhaal over een ‘rechtse’ samenzwering niet goed paste in het toenmalige klimaat. In 1981 was Ronald Reagan president geworden en de Amerikanen wilden weer trots zijn op hun land en leger. Door dit uitstel zou de acteur Warren Oates (die Murphy’s chef speelt) de première niet beleven: hij overleed in 1982 aan een hartstilstand.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7.5 7 7.5 5 7

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- Skyfall (actie / thriller : 8)
- Licence to Kill (actie / thriller : 7.5)
- From Russia with Love (actie / thriller : 7.5)
- Peur sur la Ville (actie / thriller : 7.5)
- Batoru rowaiaru (Battle Royale) (actie / thriller : 7.5)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobytrap categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Blue Thunder
Blue Thunder
Blue Thunder
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand