L'Arciere di Fuoco

Nogmaals Robin Hood, dit keer van Italiaanse makelij, met in de titelrol niemand minder dan de onlangs overleden acteur Giuliano Gemma, vooral bekend dankzij zijn talloze rollen in spaghettiwesterns.

Koning Richard Leeuwenhart is jaren geleden op Kruistocht vertrokken. Op de terugweg naar Engeland vanuit Jeruzalem, wordt Richard gevangen genomen door de Duitse keizer, die een hoge losprijs vraagt voor zijn vrijlating. De edelman die naar Engeland wordt gestuurd om het hof in te lichten, ontdekt dat de broer van de koning, Jan Zonder Land de bevolking heeft wijsgemaakt dat Richard dood is. De edelman sluit zich aan bij het verzet en groeit onder het pseudoniem Robin Hood uit tot een ware volksheld. Dankzij overvallen probeert hij het losgeld voor de wettelijke koning bijeen te krijgen.

De film werd duidelijk gemaakt met een beperkt budget (het kasteel lijkt wel echt van bordkarton!), maar op 33-jarige kleeftijd staat Gemma op de top van zijn fysieke kunnen en deze productie biedt een ware staalkaart  van zijn atletische vermogens: hij maakt voorwaartse en achterwaartse salto's, hangt aan kroonluchters, laat zich van grote hoogte uit een boom vallen, etc. Robin Hood was volgens de legende een boogschutter en ook de titel (De Vurige Boogschutter - in het Italiaans klinkt dat leuker) wijst in die richting, maar Gemma is veel vaker in de weer met een zwaard dan met pijl en boog.

Naast Gemma zien we ook diverse andere gezichten die liefhebbers kennen uit spaghettiwesterns, zoals Mark Damon, Nello Pazzafini (als little John) en Mario Adorf (als Broeder Tuck). Deze Italiaanse versie van de legende is met vlotte vaart in beeld gebracht en de acteurs spelen hun rollen met veel enthousiasme, maar voor het overige is het een bescheiden affaire.FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 7 6 5 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- Conan the Barbarian (actie / avontuur : 7)
- Thunderball (actie / avontuur : 7)
- Octopussy (actie / avontuur : 7)
- The Living Daylights (actie / avontuur : 7)
- The Spy Who Loved Me (actie / avontuur : 7)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobytrap categorie avontuur eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?L`Arciere di Fuoco
L`Arciere di Fuoco
L`Arciere di Fuoco
L`Arciere di Fuoco
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand