Looper

Looper begint met een interessante observatie: In de toekomst zal tijdreizen mogelijk zijn, maar onmiddellijk worden verboden.

We leren snel waarom: de hoofdpersoon in de film, is een looper, een huurmoordenaar, ingehuurd om de rotzooi uit de toekomst op te ruimen. De slachtoffers worden vanuit de toekomst naar het heden (zijn heden) getransporteerd. We treffen Joe Simmons voor het eerst aan terwijl hij in een weiland wacht op een slachtoffer. Floep, daar is het slachtoffer. Bang, klus geklaard. De beloning werd vanuit de toekomst meegezonden, in de vorm van goudstaven, vastgebonden op de rug van het slachtoffer.

Het bedrijf waarvoor Joe werkt heeft één meedogenloze stelregel voor loopers: als zij hun slachtoffer laten leven, worden zij zelf uit de weg geruimd. Het grootste dilemma voor een looper ontstaat wanneer hij zichzelf uit de weg moet ruimen. Met dat dilemma wordt Joe in de film twee keer geconfronteerd: eerst heeft een collega geweigerd om zichzelf neer te schieten, dan komt hij zelf tegenover zijn oudere ik te staan ...

Looper heeft een prachtig uitgangspunt en weet de kijker met een paar slimme wendingen geruime tijd in spanning te houden, maar gaandeweg gaat de science fiction (dus fictie over wetenschap) over in pure fantasie, zeg maar klinkklare nonsens. De oudere Joe is teruggezonden naar het verleden om op zoek te gaan naar een toekomstig gevaar, een uitverkorene genaamd de Regenmaker. Die uitverkorene is natuurlijk een kind en dat kind heeft telekinetische gaven (wij zien ze dus vliegen). De oudere Joe wordt dan ook nog gespeeld door Bruce Willis, die denkt dat hij in Die Hard deel 25 is verzeild geraakt, en alles wat beweegt overhoop schiet.

Looper ziet er aardig uit, maar doet te veel denken aan andere, vaak betere films zoals The Road Warrior en The Terminator, om volledig te overtuigen. De actiescènes lijken een beetje tweedehands John Woo materiaal, wel leuk, maar Woo zelf had er toch meer van gemaakt. Voor mij niet meer dan een piepklein zesje, maar de film heeft echter sloten geld opgebracht, en ook veel critici waren enthousiast. Het kan verkeren.FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 7 6 4 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- Avatar (science fiction / actie : 7.5)
- Total Recall (1990) (science fiction / actie : 7.5)
- Jurassic World (science fiction / actie : 7.5)
- Dawn of the Planet of the Apes (science fiction / actie : 7)
- Riddick (science fiction / actie : 7)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie science fiction eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobytrap categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Looper
Looper
Looper
Looper
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Specials die ermee te maken hebben:

Time travel
Subgenre

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht