Conan the Destroyer

Het vervolg op het bekendere (en betere) Conan the Barbarian. Regisseur Fleischer kreeg opdracht om de vervolgfilm minder bloedig te maken en ook wat humor toe te voegen. Op die manier wilde producer Di Laurentiis voorkomen dat de film een ‘R rating’ kreeg (alleen toegankelijk voor personen vanaf 18 jaar). In de jaren tachtig ging de gemiddelde leeftijd van de bioscoopbezoeker drastisch naar beneden, en producenten speelden daar graag op in.

Arnie en zijn maatje Malak worden aangevallen door krijgers van de koningin Taramis. Het blijkt geen aanslag maar een test: de koningin wilde weten of Conan zijn reputatie waard is. Ze vraagt hem om samen met de maagdelijke princes Jehnna een edelsteen plus een speciale hoorn te stelen, die nodig zijn voor de uitvoering van een religieuze ceremonie. De twee worden begeleid door de reus Bombaata, die moet toezien op de maagdelijkheid van de prinses. Onderweg sluiten de tovenaar Akiro en de vrouwelijke krijger Zula zich aan bij de groep nadat Conan hen het leven heeft gered. De edelsteen en de hoorn worden veroverd, maar dan blijkt de ceremonie een mensenoffer te zijn …


De eerste film rond Conan was geen meesterwerk, maar toch een volbloed actiefilm, vol stoere krijgers, gemene schurken en bloederige taferelen.  Dit vervolg lijdt een beetje aan bloedarmoede en is wat al te sprookjesachtig: Er is een maagdelijke prinses, een tovenaar die ’s nachts verandert in een vogel, en een ijskasteel midden in een dampend meer. Maar goed, Arnie is Arnie, er zijn toch nog een paar bloederige actiescènes (blijkbaar ontsnapt aan het oog van de producenten) en Tracey Walter is soms grappig als de in zichzelf mompelende dief Malak.

Conan the Destroyer werd opgenomen in Mexico, op vaak adembenemende locaties. De film ziet er daarom schitterend uit, maar de techniek heeft niet stilgestaan en sommige special effects ogen ronduit klungelig. De humor ligt wat in de lijn van de Bondfilms met Roger Moore (en is dus niet echt geslaagd). Fysiek is dit één van de meer opmerkelijke films aller tijden, met Arnie die er opgepompter uitziet dan ooit tevoren, de ex-basketbalspeler Chamberlain, die met een lengte van 2 meter en 16 centimeter met kop en schouder boven iedereen uittorent, en zangeres Grace Jones, die er zelfs in bikini uitziet als een kerel.


Volgende stop in het Conan-avontuur: de remake.



FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
4 7 6 5 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- Conan the Barbarian (actie / avontuur : 7)
- Thunderball (actie / avontuur : 7)
- Octopussy (actie / avontuur : 7)
- The Living Daylights (actie / avontuur : 7)
- The Spy Who Loved Me (actie / avontuur : 7)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobytrap categorie avontuur eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?



Conan the Destroyer
Conan the Destroyer
Conan the Destroyer
Conan the Destroyer




Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google





Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand