Brooklyn's Finest

In Brooklyn’s Finest volgen we drie cops gedurende een volle week. Hun belevenissen hebben weinig met elkaar te maken, maar ze kruisen diverse keren elkaars paden, en uiteindelijk komen ze, aan het eind van de week (en de film) alledrie uit in hetzelfde gebouw. Slechts één van hen zal de schietpartij die daar plaatsheeft overleven …

De drie centrale personages  zijn op het eerste oog clichés: Sal (Ethan Hawke) is een corrupte cop die in beslag genomen drugsgelden achterhoudt, Eddie (Richard Gere) is een veteraan die nog maar zeven dagen te gaan heeft, en Tango (Don Cheadle) is een undercover die te veel sympathie heeft opgevat voor zijn maatje uit de onderwereld (Wesley Snipes) en daardoor in gewetensnood raakt. Maar zie: na verloop van tijd worden de clichéfiguren steeds menselijker, en als de film langzaam maar zeker zijn einde nadert, ben je zo vertrouwd met ze geraakt, dat de gewelddadige ontknoping aankomt als een klap met een voorhamer.

De rolverdeling van Brooklyn’s Finest is verrassend: De vrijwel vergeten Ethan Hawke is helemaal terug als de wat verlopen Sal, die wanhopig een uitweg zoekt uit zijn privéproblemen, en ook Richard Gere lijkt wel herboren (als acteur wel te verstaa) als de uitgebluste Eddie. Maar hoe goed Hawke en Gere ook acteren, het is Don Cheadle, als de zwarte undercover agent, die de show steelt. Zijn verhaallijn is de sterkste en hij heeft in Wesley Snipes een uitstekende tegenspeler. Snipes is één van de verrassende bijrolactuers van de film, anderen zijn Ellen Barkin (als een bitchy federale politieofficier) en Will Patton (als Cheadle’s supervisor).

Regisseur Fuqua staat bekend om zijn gespierde, zeer directe aanpak, met name tijdens de actiescènes. In Brooklyn’s Finest doet hij het wat dat aangaat tamelijk rustig aan, maar in de finale gaan alle remmen los, met een paar slimme verwijzingen naar Scorsese (Taxi Driver) en Peckinpah (Straw Dogs, een soort pook vervangt hier de vossenklem). Door de ingewikkelde verteltrant met de drie afzonderlijke verhalen, komt Brooklyn’s Finest wat moeizaam op gang, maar ook geldt: wie enig geduld uitoefent, wordt daarvoor beloond.



FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 7.5 7 7 7

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- La Femme Infidèle (The Unfaithful Wife) (thriller / drama : 8)
- Que la bête meure (thriller / drama : 8)
- Mannen på Balkongen (The Man on the Balcony) (thriller / drama : 7.5)
- Le Boucher (thriller / drama : 7.5)
- Klute (thriller / drama : 7.5)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobytrap categorie drama eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?



Brooklyn`s Finest
Brooklyn`s Finest
Brooklyn`s Finest
Brooklyn`s Finest




Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google





Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand