Lover of Loser

Een van de populairste schrijversnamen onder scholieren is die van Carry Slee. Haar boeken worden verslonden en komen op vrijwel alle boekenlijsten voor. Inmiddels is het ook traditie geworden dat er om de zoveel tijd een nieuwe verfilming verschijnt. Lover of Loser, naar het gelijknamige boek, is de jongste telg.

Slee schrijft boeken voor jongeren, geen literatuur met een grote L, en dat merk je meteen: terwijl in de grote literatuur moraliseren uit den boze is, is het in boeken die op jongeren zijn gericht (dus ook die van Slee) schering en inslag. Zo ook in Lover of Loser: er wordt gewaarschuwd voor alle gevaren die loeren op een kwetsbare tiener. Wat de 15-jarige Eva allemaal te verwerken krijgt, is niet mis: Haar moeder geeft niets om haar, haar stiefvader is een viezerik, en de jongen op wie ze verliefd is, Mees, heeft al verkering met een ander, en … mede daarom staat ze weerloos tegenover de verleidingspraktijken van de louche Ricardo, een loverboy die meisjes ronselt voor de seksindustrie. Maar dit is een film voor jongeren: Mees heeft niet echt verkering met een ander, haar stiefvader is niet echt een viezerik en haar moeder … nou ja, u begrijpt vast wat de bedoeling is.

Lover of Loser

Ik wilde ook graag eens een Carry Slee-verfilming zien, en ik moet zeggen: Lover of Loser viel me aardig mee. Je moet het gemoraliseer voor lief nemen, maar het trio jonge acteurs doet het erg goed (met name Gaite Jansen, die me ook al opviel in Schemer, is een natuurtalent) en er zijn diverse spannende en leuke momenten, zoals  de scène waarin Eva hulp krijgt van een groepje  truckchauffeurs. Thomas Acda is eigenlijk te veel een lobbes is om geloofwaardig te maken dat zijn stiefdochter bang voor hem is, maar hij brengt het er toch aardig vanaf. Als u ook eens een Carry Slee-verfilming wil zien, is Lover of Loser geen slechte keuze.FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 6.5 6 6.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- Obsession (thriller / romantiek : 7.5)
- Witness (thriller / romantiek : 7)
- Nerve (thriller / romantiek : 7)
- La Femme Infidèle (The Unfaithful Wife) (thriller / drama : 8)
- Que la bête meure (thriller / drama : 8)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobytrap categorie romantiek eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Lover of Loser
Lover of Loser
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand