Nerve

Een romantische thriller met in de hoofdrol het nichtje van Julia Roberts, Emma. De film werd bij de première nauwelijks opgemerkt en was al bijna uit de bioscopen verdwenen toen hij door jongeren werd opgepikt en via mond-tot-mond-reclame alsnog een bescheiden kassucces werd.

Emma Roberts is Vee - kort voor Venus - een middelbare scholier die vrede moet nemen met een plaatsje in de schaduw van iedereen in haar omgeving. Haar bazige moeder houdt haar voortdurend in de gaten en haar krengerige vriendin kleineert haar op alle mogelijke manieren. Haar vriendje is een nerd die eigenlijk meer om zijn computer geeft dan om haar. In het geheim is ze al jaren verliefd  op aanvoerder van het footballteam van de school, maar die heeft natuurlijk geen oog voor haar.

Als ze weer eens is vernederd door Sid, haar krengige vriendin, meldt ze zich in een opwelling aan voor een on-line spel getiteld Nerve. Het spel wordt gespeeld volgens het principe truth-or-dare: de deelnemers kunnen punten scoren door gevaarlijke opdrachten uit te voeren. Vee wordt door het spel gekoppeld aan Ian, een echte waaghals, en blijkt zelf ook veel meer te durven dan ze gedacht had. Binnen de kortste keren is Vee de populairste deelnemer aan het spel. Maar haar vriendje is gaan graven in het verleden van Ian, en dat verleden is niet helemaal brandschoon ...

Nerve telt een paar geweldig spannende scènes maar werd ook een 'tienervriendelijke thriller' genoemd en dat betekent dat uiteindelijk de romantische verwikkelingen belangrijker zijn dan de thrillerelementen (en ook dat iedereen op zijn pootjes terecht komt). Sommige wendingen zijn niet erg geloofwaardig, maar de film wordt enthousiast geacteerd door een jonge en talentvolle cast. Emma Roberts heeft dezelfde ontwapenende charme als haar tante Julia en naast haar is met name Emily Meade erg goed als de bazige en jaloerse vriendin. Nerve is een eenvoudige, maar erg plezierige film. Helaas stelt het wat belerende (en op het net druk becommentarieerde) slot wat teleur. 

 FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 7.5 6.5 6 7

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- Obsession (thriller / romantiek : 7.5)
- Witness (thriller / romantiek : 7)
- Lover of Loser (thriller / romantiek : 6.5)
- La Femme Infidèle (The Unfaithful Wife) (thriller / drama : 8)
- Que la bête meure (thriller / drama : 8)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobytrap categorie romantiek eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Nerve
Nerve
Nerve
Nerve
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand