The Chronicles of Riddick

Vin Diesel speelt in deze film de nog steeds erg stoere crimineel en vrijbuiter Riddick. In zijn vorige avontuurtje (Pitch Black) is Riddick ontsnapt als gevangene en op een door aliens bewoonde planeet beland. Nu is hij echter alweer vijf jaar aan het onderduiken zodat mensen de bounty op zijn hoofd hopelijk zijn vergeten. Als een groep mercenaries hem toch weet te vinden, maakt hij ze allemaal af en vliegt hij met hun ruimteschip terug naar de bewoonde wereld. Helaas voor Riddick kan hij hier niet eventjes rustig de bounty van zijn hoofd laten verwijderen. De planeet New Mecca heeft namelijk belangrijkere zaken aan hun hoofd; de Necromongers willen hun hele zonnestelsel onderwerpen en vernietigen. Slechts één ras, de Furyians, zou dit tegen kunnen houden. Raadt eens wat voor ras Riddick is?? Juist!! Maar helaas voor hem wordt hij weer gevangen genomen. Nu moet hij ontsnappen van een planeet van 700 graden Celsius om het daarna op te nemen tegen Lord Marshal, de bijna goddelijke leider van de Necromongers.

The Chronicles of Riddick is op bijna alle mogelijk manieren totaal standaard. De regisseur van deze film heeft het woord originaliteit waarschijnlijk niet opgenomen in zijn vocabulaire. Het is gelukkig nog net niet zo tenenkrommend dat je van te voren alles aan ziet komen. Wat wel vrij slecht is aan The Chronicles of Riddick is het verhaal. Dit is totaal niet logisch en springt continu van de hak op de tak. De tijd verloopt ook totaal niet realistisch; Riddick doet dingen in 1 uur waar de bad guys 1 dag overdoen. Dit geeft het idee dat je naar een zeer onwerkelijke film zit te kijken. En dat is The Chronicles of Riddick natuurlijk sowieso. Voorloper Pitch Black was op zich nog wel de moeite waard om een keertje te zien, maar tat kan ik over The Chronicles of Riddick niet zeggen .

FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
4 5 6 2 3.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- District 9 (science fiction / actie : 8)
- The Matrix (science fiction / actie : 7.5)
- Starship Troopers (science fiction / actie : 7.5)
- Iron Sky (science fiction / actie : 7)
- Guardians of the Galaxy (science fiction / actie : 7)


Hoe beoordeelt Boobema categorie science fiction eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobema categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?The Chronicles of Riddick
The Chronicles of Riddick
The Chronicles of Riddick
The Chronicles of Riddick
The Chronicles of Riddick
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

The Chronicles of Riddick

Een destijds jonge krijger hoorde dertig jaar geleden de profetie aan dat hij vermoord zal worden door een Furyan. Deze gast maakt een tripje naar Underverse, waardoor hij terugkomt als een halfgod en de leider wordt van de fascistische Necromongers. Om de profetie niet te laten uitkomen, gaat deze Lord Marshal over tot de genocide van alle Furyans. Hij ziet hierbij in eerste instantie de Furyan Riddick over het hoofd. Ondertussen heeft stoere held Riddick een prijs op zijn hoofd gekregen van de Elementals en heeft hij dus niet alleen Necromongers achter zich aan, maar ook een zooitje bounty hunters. Min of meer vrijwillig laat hij zich vangen, omdat hij weet dat hij naar Crematoria gebracht zal worden, alwaar hij contact zoekt met de jongedame Jack, die hij ooit redde van de dood. Vervolgens is er nog een subplotje waarbij een hooggeplaatste Necromonger sloerie een coup d'état plant op Lord Marshal. Ze kan hierbij Riddick goed gebruiken...Boobema's kritiek ten aanzien van deze science-fiction prent kan ik op zich goed begrijpen. The Chronicles of Riddick is namelijk een no-brainer van de bovenste plank. De plot is zeer simplistisch en de ongeloofwaardigheden stapelen zich in rap tempo op, terwijl de logica in het gedrag van personages dikwijls ver te zoeken is. Wat mijn persoon betreft maakt dit alles The Chronicles of Riddick niet per definitie een slechte film. In mijn beleving is dit namelijk vermakelijke pulp, dat er bij tijd en wijle zeer aardig uitziet en een adequate dosis actie herbergt. De film had wat mij betreft wel een stukje bloederiger gemogen. Het dunkt mij dat -om in Boobema's terminologie af te sluiten- indien je je verstand op nul zet, je je aan The Chronicles of Riddick geen buil zult vallen.FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 5 7 4 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- The Matrix (science fiction / actie : 6.5)
- Yesterday (science fiction / actie : 6)
- RoboCop (actie / science fiction : 8)
- The Terminator (actie / science fiction : 7)
- Dollman (actie / science fiction : 6.5)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie science fiction eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?
Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand