Guardians of the Galaxy

De Guardians of the Galaxy zijn een team van superhelden in een alternatieve toekomstwereld. De verhalen worden uitgegeven in de comics van Marvel. De oorspronkelijke Guardians komen uit de jaren zestig, maar deze verfilming is gebaseerd op heruitgave van de comics uit 2008. Gelijkenissen met de eerste reeks zijn er nauwelijks, omdat het volledige team van de Guardians opnieuw is samengesteld.

Dit bestaat uit sjacheraar en piloot Peter Quill, de vrouwelijke alien Gamora, wasbeer Rocket, levende boom Groot en de hulk Drax. Noodgedwongen dienen zij samen te werken om een artefact uit handen van de grote ruimtegod Thanos te houden. Omdat het vrij veel geld waard is en het de nodige krachten heeft, zijn er echter ook nog vele andere kapers op de kust.

De samenstelling van het team superhelden is net zo vreemd als de invloeden van deze film. Tijdens het kijken schoten mij onder andere de volgende inspiratiebronnen binnen: Star Wars, The Avengers en The Fifth Element (en omdat ik deze recensie twee weken later schrijf, ben ik er een aantal vergeten). Je zou daarmee kunnen denken dat Guardians of the Galaxy niet bepaald origineel is, maar niets is minder waar. Sterker nog, binnen zijn genre is dit een van de meer verfrissende producties die ik de laatste jaren heb gezien.

Wat vooral aanspreekt is de combinatie van actie en science fiction met een flinke dosis humor. Ik heb een aantal keer flink moeten lachen om de capriolen van dit team van volstrekt niet bij elkaar passende anti-helden. Met name de wasbeer Rocket (stem van Bradley Cooper) is daar grotendeels voor verantwoordelijk. Daarnaast is de ruimtewereld fantasievol en zit er een aantal lekkere actiescènes in deze prent. Samenvattend is dit een uitstekende eerste kennismaking met dit nieuwe superheldenteam geweest. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
8 6 7 7 7

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- District 9 (science fiction / actie : 8)
- The Matrix (science fiction / actie : 7.5)
- Starship Troopers (science fiction / actie : 7.5)
- Iron Sky (science fiction / actie : 7)
- Elysium (science fiction / actie : 6.5)


Hoe beoordeelt Boobema categorie science fiction eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobema categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Guardians of the Galaxy
Guardians of the Galaxy
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand