The Condemned

The Condemned bestaat uit een groepje criminelen die ter dood zijn veroordeeld in de meest uiteenlopende landen van de wereld. En dit zijn stuk voor stuk hardcore bad-asses! (goed gecast voor een dergelijke film!). Het zijn er tien in totaal en ze worden op verschillende plekken gedropt op een onbewoond eiland om hier te survivallen in een 'Expeditie Robinsson'-achtig programma. Het is van cruciaal belang om te noemen dat ze een band met explosieven om hun been hebben, welke 30 uur later zal exploderen tenzij er uitsluitend een persoon overblijft. Met andere woorden: ze moeten elkaar uitmoorden!

Een van de bad-asses is welliswaar een badass, maar tegelijkertijd ook iemand waar wat medelijden mee gekweekt kan worden aangezien hij door omstandigheden in deze miserabele situatie is beland. Bovendien heeft hij een gezin waarvan hij veel houdt maar niet kan zien. Aaah, dat is reden genoeg om te mogen uitmoorden! Naast al het bovengenoemde, speelt er zich ook vanalles af aan de achterkant. Oftewel aan de kant van de producers van deze zieke show.

Deze film is best gruwelijk en dat mag wel gewaardeerd worden! Het concept is ziek en hoe het voor de spelers uitpakt maakt het alleen maar nog zieker. Je gaat je gedurende de film afvragen hoe ze zoiets hebben kunnen bedenken, maar je kijkt er wel zelf naar! De acteurs zijn voor een film als deze goed gekozen (de hoofdrolspelers tenminste). Echte bulleys! Een minpuntje aan de film zijn de te snelle actiebeelden. Als er gevochten wordt, beweegt de kamera teveel om op deze wijze het gevecht sneller te doen lijken. Als je de film op een beamer of grote tv kijkt, maakt dit je een beetje duizelig. Bovendien is het vaak onduidelijk wat er precies gebeurt. Maar verder is dit wel een lekkere wegkijker waarbij je verstand op nul gezet kan worden.

FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 6.5 7 7 6.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobers:
- Desperado (actie : 8)
- Top 5 James Bond Films (actie / misdaad : 8)
- 48 Hrs. (actie / humor : 8)
- Blood Diamond (actie / avontuur : 7.5)
- Terminator 3: Rise of the Machines (actie / science fiction : 7.5)


Hoe beoordeelt Boobers categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?The Condemned
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand