Mission: Impossible

Hieronder staat de recensie van mijn collega Boobers, die weinig lovende woorden voor Mission: Impossible over heeft. Daar zit absoluut een kern van waarheid in; een echt overtuigende actiethriller is dit namelijk niet. Tom Cruise loopt inderdaad continu met een irritant lachje rond, er valt niet heel erg veel te beleven (lees: weinig actie), en op geloofwaardigheid hoef je hier ook niet te rekenen. Toch is Mission: Impossible mijns inziens niet zo slecht als Boobers beweert.

Eerst een poging tot een korte samenvatting van de onnavolgbare plot. Geheim agent Ethan Hunt is op missie in Praag, maar deze loopt helemaal verkeerd. Hij wordt hierna abusievelijk verdacht van het doorverkopen van geheime overheidsinformatie aan een criminele partij. Hij wil deze fout recht zetten, maar bemerkt dat hij vanuit zijn eigen organisatie wordt tegengewerkt

En daar zit voor mij dus de echte angel van Mission: Impossible. Bovenstaand verhaal klinkt simpel, en dat is het in de basis ook, maar gedurende het kijken is er echt geen touw aan vast te knopen. Ik raad je dan ook niet aan je hieraan te wagen, maar de film gewoon voorbij te laten glijden. Dan dienen de spaarzame actiescènes - die overigens per stuk vrij lang duren - als afleiding van het weinig interessante verhaal. 

Mission: Impossible is overigens de verfilming van de gelijknamige Amerikaanse televisieserie uit de jaren zestig en zeventig. Er is weinig van de originele show intact gelaten, hetgeen de makers op veel kritiek kwam te staan. Wat men wél fantastisch heeft gedaan is het remixen van de originele theme tune. De bassist en drummer van U2 stonden hiervoor garant en hebben een van de meest kenmerkende titelsongs ooit gemaakt. 

Ten slotte, commercieel gezien is Mission: Impossible een gigantisch succes. Er zijn inmiddels reeds vier vervolgen verschenen en de volgende staat op de rol. Tom Cruise speelt in al deze delen de hoofdrol. 


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 4 5 4 4.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Enemy of the State (thriller / actie : 7)
- The Bourne Supremacy (thriller / actie : 6.5)
- Unknown (thriller / actie : 6.5)
- Safe House (thriller / actie : 6)
- The Rock (actie / thriller : 7.5)


Hoe beoordeelt Boobema categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobema categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Mission: Impossible
Mission: Impossible
Mission: Impossible
Mission: Impossible
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Mission: Impossible

Boobema vertelde ooit over het vervelende lachje van Tom Cruise. Met dit in het achterhoofd ging deze troep kijken, enne... inderdaad: Die gozer heeft werkelijk waar continue een glimlach op zijn bakkes. Er is geen enkel moment dat ie het niet heeft. Het is best wel een leuke bezigheid om de glimlachjes te tellen! En iets leuks is hard nodig, want er gebeurt in deze film werkelijk waar niets! Er zitten welgeteld twee actiestukken in. Eentje waarbij Tom in een kluis met 5 deuren afglijdt via de ventileringsschacht in het plafond (wie ontwerpt zo'n kluis?). Dit stuk is wellicht wel enigszins spannend, maar niet spectaculair. Het tweede actiestuk speelt zich af op de hogesnelheids trein en is erg onrealistisch. Ik verwacht geen realisme in dit soort films, maar op deze onmogelijkheid knap je gewoon af. Niet best allemaal!

FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 3.5 4 2 2.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobers:
- Se7en (thriller / actie : 7.5)
- The Bourne Supremacy (thriller / actie : 7)
- The Negotiator (actie / thriller : 7)
- Hostage (actie / thriller : 6)
- North by Northwest (thriller / avontuur : 9)


Hoe beoordeelt Boobers categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobers categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?
Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand