Eye in the Sky

De Britse geheime dienst heeft Susan Danford - een Britse, tot de islam bekeerde terroriste - gelokaliseerd in Nairobi, Kenia. Ze heeft daar een ontmoeting met diverse leden van de terreurgroep Al-Shabaab. De Britten willen Danford arresteren, maar ontdekken dat de groep een zelfmoordaanslag aan het voorbereiden is. De leider van de missie, Kolonel Katherine Powell (Helen Mirren), wil de groep uitschakelen via een drone-aanval, maar dan duikt plots in de directe omgeving een 11-jarig meisje op ... en ja, wat doe je dan? 

Eye in the Sky

We krijgen in deze High Tech thriller de modernste snufjes te zien, zoals een ornithopter en een insectothopter (beide instrumenten zijn het absolute einde) maar het is de makers toch vooral te doen om de morele en ethische dilemma's die de kop opsteken bij een drone-aanval als deze: weegt het risico van veel burgerslachtoffers op tegen het voorkomen van een terrorische actie, die wellicht nog veel meer burgerslachtoffers zal maken? En hoe weegt men de risico's tegen elkaar af?

Eye in the Sky werd goed ontvangen door de filmkritiek. De film telt een paar zeer spannende scènes maar was voor mij toch een teleurstelling: het scenario is erg manipulatief en er wordt - dankzij de aanwezigheid van het onschuldige kind - wel erg sterk gemikt op het sentiment. De discussies over de aanvaardbaarheid van de inzet van drones in een woongebied zijn aanvankelijk boeiend, maar worden snel repititief en als er voor de derde of vierde keer wordt gevraagd om uitstel en een heroverweging van de risico's, ben je als kijker geneigd om zoiets te roepen als: Schiet nou toch op, neem een beslissing, gooi de boel plat of pak je spullen in en ga naar huis!

Eye in the Sky

Alan Rickman, die een hoge militair speelt, was tijdens de opnames al zwaar ziek en overleed korte tijd later aan kanker. Van zijn ziekte is niets te merken: zijn acteerwerk is vlekkeloos. Het acteerwerk is - naast de technologische snufjes - de voornaamste troef van de film. Naast Rickman is ook Helen Mirren voortreffelijk. 


 

FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7.5 7.5 5 6 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- La Femme Infidèle (The Unfaithful Wife) (thriller / drama : 8)
- Que la bête meure (thriller / drama : 8)
- Mannen på Balkongen (The Man on the Balcony) (thriller / drama : 7.5)
- Le Boucher (thriller / drama : 7.5)
- Klute (thriller / drama : 7.5)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobytrap categorie drama eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Eye in the Sky
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand