Willow

Op een dag spoelt een baby in een mandje aan bij het huisje van nelwyn (lees: dwerg of hobbit) Willow Ufgood. Omdat de baby de toekomstige koningin van het land is, wordt Willow geacht haar in veiligheid te brengen. De slechte koningin Bavmorda is namelijk ook naar haar op zoek, opdat ze het kleine meisje kan offeren. Willow ziet zichzelf deze queeste niet volbrengen, maar krijgt gelukkig hulp van andere nelwyns, een menselijke huurmoordenaar en twee minimini-mensjes.

Met George Lucas als schrijver van het verhaal en Val Kilmer als de aantrekkelijke, mannelijke hoofdrolspeler had Willow een groot kassucces moeten worden. Dat verliep helaas anders, enerzijds door veel concurrentie, maar ook omdat het eenvoudigweg niet zo'n goede film is geworden als men had beoogd. De voorspelling van Lucas dat de opbrengsten die van E.T. had moeten evenaren is in ieder geval verre van uitgekomen. 

Dat Willow geen superprent is geworden kan Lucas in ieder geval niet aangerekend worden. Het verhaal treft, hoewel eenvoudig, namelijk geen enkele blaam. Grafisch wordt de kijker zelfs verwend; het gebruik van diverse (digitale) filmtechnieken zorgt voor een zeer aangename kijkervaring. 

Waar het hem precies knelt is in de regie van Ron Howard. Hij weet slechts weinig uit zijn hoofdrolspelers te halen. Ook is zijn gevoel voor timing niet goed. Op momenten blijft het verhaal maar voortkabbelen, terwijl er anderzijds juist veel te snel voorbij wordt gegaan in goede actiescènes. Willow voelt daardoor soms best als een bevalling om te kijken. 

Ten slotte nog een opmerking over de keuze om echte lillyputters de rollen van nelwyns te laten spelen. Hoewel ongetwijfeld goed bedoelt, werken de waggelende kleine mensjes vooral op de lachspieren. Om over hun acteerprestaties nog maar te zwijgen. Eigenlijk is hier maar een term voor: Dwarfsploitation. Hadden we daar al een subgenre over?


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
8 4 6 5 5.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- The Imaginarium of Doctor Parnassus (fantasy / avontuur : 6.5)
- The Mummy (avontuur / fantasy : 6.5)
- Wrath of the Titans (avontuur / fantasy : 6)
- The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (fantasy : 9)
- Being John Malkovich (fantasy : 8.5)


Hoe beoordeelt Boobema categorie fantasy eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobema categorie avontuur eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?



Willow
Willow




Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google





Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand