Deadfall

Addison en Liza, broer en zus, zijn na een geslaagde overval op een casino op weg naar de Canadese grens, maar stranden in een sneeuwstorm. Om de politie te misleiden besluiten ze uiteen te gaan. Addison raakt gewond als hij een sneeuwscooter wil stelen, terwijl Liza wordt opgepikt door een toevallige voorbijganger, Jay, die op weg is naar zijn ouders. Jay heeft in een ruzie iemand neergeslagen, en denkt dat de massaal uitgerukte politie het op hem heeft voorzien. Alle betrokkenen komen samen in huis van de ouders van Jay, en daar leiden de gebeurtenissen tot een gewelddadige climax.

Deadfall is het Amerikaanse debuut van de Oostenrijkse regisseur Stefan Ruzowitsky, die in 2008 de Oscar voor beste buitenlandse film won met Die Fälscher. De verwachtingen waren om die reden hooggespannen, maar Deadfall werd slecht onthaald en draaide uit op een gigantische flop die amper een stuiver opbracht.

Toch is Deadfall niet zo heel slecht. Het sterkste punt is de fotografie: je voelt je werkelijk in de sneeuwstorm en het winterse landschap oogt verblindend. De cast is indrukwekkend maar de acteerprestaties zijn helaas wat wisselend. De bijrollen zijn erg mooi ingevuld: Als Jays ouders herkennen we niemand minder dan Sissy Spacek en Kris Kristofferson. En ik vroeg me de hele film lang af wie de acteur was die de sheriff speelde. Het was verdorie Treat Williams, ooit het zingende en dansende middelpunt van Hair, long beautiful haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaair. Hij heeft tegenwoordig wat minder haar, maar weegt wel een kilootje of dertig meer. Of het een het ander compenseert weet ik niet.

Deadfall doet soms denken aan Saim Raimi's A Simple Plan en Fargo van de Coen Brothers. Het is een thriller maar vertelt tegelijkertijd het verhaal van drie gebroken families. De film haalt het niet bij de genoemde klassiekers, daardoor is het verhaal te gekunsteld en zijn de meeste personages te stereotiep. Het best loopt de verhaallijn rond de broer en de zus: hun verknipte relatie is op sufggestieve manier in beeld gebracht (hadden ze vroeger nu wel of niet een incestueuze relatie?) en we ontdekken pas op het laatste moment wie van de twee het meest gestoorde personage is.FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7.5 6.5 6.5 5 6.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- La Femme Infidèle (The Unfaithful Wife) (thriller / drama : 8)
- Que la bête meure (thriller / drama : 8)
- Mannen på Balkongen (The Man on the Balcony) (thriller / drama : 7.5)
- Le Boucher (thriller / drama : 7.5)
- Klute (thriller / drama : 7.5)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobytrap categorie drama eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Deadfall
Deadfall
Deadfall
De Eetclub:
Bijna alle Nederlanderse films / series zie je het accent sex .. flirten ec...
Undercover:
: ...
Jing wu men (Fist of Fury):
Weet je misschien uit welk land de film kwam? ...
Home Alone:
vieze tiefes film. met je vuile kanker hoofd...
Het Schnitzelparadijs:
Saus...
Star Wars: Episode I - The Phantom Menace:
Goede film...
Schone Handen:
harses willem...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht