Blood: The Last Vampire

Saya is een eeuwenoude chick, een halfling van wie de vader vermoord werd door de boedzuigende superdemon Onigen. Ze wordt getraind door een oude meester in zwaardvechten en andere Oosterse vechtkunsten.

Saya belandt in de jaren '70 van de twintigste eeuw op een highschool. Van hieruit moet ze met behulp van een of andere duistere raad de mensheid redden door een zooi vampieren af te slachten. Maar haar ultieme doel is natuurlijk Onigen ombrengen...

Een Hong-Kong live action verfilming van een Japanse anime, geregisseerd door een Fransman; het lijkt niet veel goeds te beloven. Afgaande op de beginfase, die een soort Buffy the Vampire Slayer meets 21 Jump Street lijkt te beloven, suggereeert deze vrees bewaarheid.

Het gedeelte dat zich op de highschool afspeelt is gelukkig klein en derhalve niet al te storend. Bovendien is het een goed excuus om de hoofdrolspeelster de rest van de speelduur te laten paraderen in een Japans schoolpakje.

Wat pover is zijn de dialogen en origineel of verrassend is het allemaal niet. De digitale bloedfonteinen vond ik evenmin cool. Die van de 8 bit versie van Mortal Kombat bijvoorbeeld weten meer te overuigen. Maar wellicht zijn ze in lijn met het origineel, dat weet ik niet.

De film blijkt daarentegen beter dan verwacht en de positieve aspecten hebben de overhand. Zo is Corey Yuen de action director en dus weet je dat het in dit op zich wel snor zit. Er zit een aardige dosis toffe samurai actie in die stukken beter is dan bij de gemiddelde samurai film die de laatste tijd uitkomt. Vooral de scène in het bos met een legertje sadistische ninja's is furieus en gedenkwaardig. En er worden natuurlijk een hoop vampieren op bloedige wijze in de pan gehakt.Tot slot is het acteerwerk voor zo een b-film, want zo oogt 'ie toch wel een beetje, niet onverdienstelijk. Al met al aardig vermaak; niets bijzonders, maar flashy en actierijk genoeg om je niet in slaap te sussen.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 6 7 4 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Ninja III: The Domination (actie / horror : 6.5)
- Apocalypse domani (actie / horror : 6)
- Oneechanbara (horror / actie : 6)
- End of Days (horror / actie : 6)
- RoboCop (actie / science fiction : 8)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Blood: The Last Vampire
Blood: The Last Vampire
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand