Hell on Wheels

Hell on Wheels is een 10-delige westernserie ontwikkeld in opdracht van Endemol USA. Dankzij het succes van de serie werd ook een tweede reeks gedraaid, die momenteel op de Amerikaanse zender AMC wordt uitgezonden.

Het verhaal speelt zich af in 1865, vlak na de Amerikaanse Burgeroorlog. De Zuidelijke soldaat Cullon Bohannen accepteert een baantje als voorman bij de Union Pacific Railroad. Stiekem is hij op zoek naar de Noordelijke soldaten die in de laatste dagen van de oorlog zijn familie hebben uitgemoord. Hij heeft gehoord dat een medewerker van de maatschappij, Daniel Johnson, meer over de moordpartijen weet. Voordat Johnson de waarheid kan vertellen, slaat het noodlot toe. Bohannen blijft echter speuren naar de moordenaars, en uiteindelijk denkt hij één van de schuldigen te hebben gevonden ...

Hell on Wheels begint uitstekend, met enkele sterke afleveringen waarin de verschillende karakters worden gepresenteerd. Ook de slotafleveringen zijn enerverend en spannend. Het probleem is dat er in de tussenliggende afleveringen niet al te veel gebeurt. Er is een keur aan kleurrijke personages (een groep prostituees, een priester met een duister verleden, een bekeerde Indiaan, enzovoorts), maar de aanleg van de spoorweg wil maar niet vlotten. Het verhaal trappelt vrijwel letterlijk ter plaatse. Het valt ook op dat de makers erg goed hebben gekeken naar  de befaamde spaghettiwestern Once upon a Time in the West van Sergio Leone: de aanleg van een spoorweg, een man die de dood van gezinsleden wil wreken,  een aantrekkelijke weduwe ... 

Het sterkste punt van de serie, is de rolverdeling. Hoofdrolspeler Ansom Mount heeft het juiste diepe stemgeluid en doorgroefde gelaat voor de rol van oorlogsveteraan en wreker, maar het is de fantastische Ierse acteur Colm Meaney die de meeste aandacht voor zich opeist als de spoorwegtycoon Thomas 'Doc' Durant, een bezeten en meedogenloze figuur die van geen ophouden weet. De Canadese acteur Chistopher Heyerdahl is een verhaal apart als het hoofd van de veiligheidsdienst van Union Pacific, bijgenaamd 'The Swede'; zijn accent werd een rage en is inderdaad heel bijzonder.

Hell on Wheels gaat enigszins gebukt onder een gebrek aan typische westernactie. De schaarse actiescènes zijn echter wel uiterst gewelddadig en bloedig. In de laatste aflevering zit zelfs een grafische onthoofding. U bent gewaarschuwd.



FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 7.5 6.5 6 6.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- Scott & Bailey (serie : 7.5)
- Bored to Death (serie : 7.5)
- Shokuzai (serie : 7.5)
- Harper's Island (serie / thriller : 7)
- V - Season 1 (2009) (serie / science fiction : 7)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie serie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobytrap categorie western eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?



Hell on Wheels
Hell on Wheels
Hell on Wheels
Hell on Wheels
Hell on Wheels




Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google





Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand