Scott & Bailey

Scott & Bailey is een Britse politieserie, oorspronkelijk ontwikkeld door ITV. De eerste reeks bestaat uit zes afleveringen, de handeling is gesitueerd in Greater Manchester. Rachel Bailey and Janet Scott werken beide bij de afdeling Ernstige Delicten van de Manchester Metropolitan Police. Rachel is een jaar of dertig, ongetrouwd en impulsief, soms ronduit onbezonnen. Janet is midden veertig, getrouwd, en meer beredeneerd.

In de zes afleveringen wordt telkens een aparte zaak behandeld, maar er zijn ook diverse doorlopende verhalen. Zo wordt Janet aan het begin van de eerste aflevering gevraagd door een kennis om een oud dossier in te kijken; de zaak keert in de loop van de reeks telkens terug en krijgt in de vijfde aflevering een dramatische ontknoping. Rachel wordt in de eerste aflevering gedumpt door haar vriendje, de advocaat Nick Savage, en ontdekt pas daarna dat Nick getrouwd is, en bekendstaat als een onverbeterlijke rokkenjager. Janet op haar beurt heeft een avontuurtje achter de rug met een collega, die haar nu blijft lastigvallen. De zaken die het tweetal krijgt te behandelen, zijn vaak ontleend aan de praktijk. De reeks maakt daardoor een wat minder spectaculaire (maar tevens meer geloofwaardige) indruk dan veel hedendaagse (met name Amerikaanse) politiereeksen.

De kijkcijfers waren goed en de reacties waren overwegend positief, al vonden sommige critici dat de mannelijke personages er bekaaid afkomen: het zijn ofwel klootzakken, ofwel slappelingen. In deze serie hebben de vrouwen duidelijk de broek aan: de twee (of eigenlijk drie) belangrijkste personages zijn vrouwen, en de reeks is geschreven, geregisseerd en geproduceerd door vrouwen, en ook het basisidee werd geleverd door vrouwen (één van hen was de actrice Suranne Jones, die in de reeks Detective Scott speelt).

Scott & Bailey is een menselijke politiereeks die boven het gemiddelde uitstijgt. Het acteerwerk is uitmuntend. Doordat er doorlopende verhalen zijn, is het moeilijk om halverwege 'op te stappen', je moet de serie vanaf het begin bekijken om er optimaal van te kunnen genieten. En wie op zoek is naar wilde achtervolgingen en spectaculaire schietpartijen, is hier aan het verkeerde adres.FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 8 7.5 7 7.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- Bored to Death (serie : 7.5)
- Shokuzai (serie : 7.5)
- Harper's Island (serie / thriller : 7)
- V - Season 1 (2009) (serie / science fiction : 7)
- Q en Q (serie / thriller : 7)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie serie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Scott & Bailey
Scott & Bailey
Scott & Bailey
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand