Anno 2020 - I gladiatori del futuro

George Eastman was een man van veel talenten. Naast het feit dat hij in talloze b-films opdraafde als acteur, schreef hij er tevens scripts voor. Bovendien was hij niet te beroerd om, zonder ervoor de credits te krijgen, de regisseur een handje te helpen. Zo ook bij deze film van Joe D'Amato.

Ik weet niet of Eastman meende een western te maken, want de ingrediënten bestaan uit onder meer cowboys, indianen en saloons, terwijl de setting de Amerikaanse staat Texas is. Maar het is toch echt 2020 na Christus en er heeft zojuist een atoomoorlog plaatsgevonden die voor anarchie heeft gezorgd.

Aan die anarchie wil een grote slechterik, in de beste traditie van Adolf Hitler, iets doen. Met behulp van criminelen en futuristisch uitziende soldaatjes, die immuun zijn voor kogels, wil hij het gepeupel aan zich onderwerpen en van Texas een totalitaire staat maken. Maar dat gaat natuurlijk zomaar niet. Een aantal blanke helden en een Indianenstam slaan de handen ineen om de dictator in spé en zijn trawanten uit de weg te ruimen...

2020 Texas Gladiators is troep, hoe je het ook wendt of keert. Ik heb er niet per definitie een aversie tegen, zolang er maar vermaak wordt geboden. En dat gebeurt toch wel redelijk. Er wordt wat afgeschoten door belachelijk uitziende personages en de lol wordt alleen maar groter wanneer Indianen zich met pijl en boog in de strijd mengen. En dat heeft effect, want de soldaten kunnen dus wel tegen kogels, maar niet tegen pijlen. Het is een van de vele bespottelijke façetten van deze film.

De film is vrij gewelddadig en strooit met moord, doodslag en verkrachtingen. De openingsscène waarin een bende freaks huishoudt in een kerk vol met nonnen is wat dat betreft het beste. Maar ook in het verdere verloop wordt de kijker getracteerd op allerhande gewelddadigheden, met alle bloedige gevolgen vandien. Een regelrechte ripoff van de bekende Russische roulette scène uit The Deer Hunter wil ik hierbij niet onvermeld laten.

Qua acteren is het behelpen met typische b-acteurs. Met name -een voor de gelegenheid- kaalgeschoren Donald O'Brien als de überslechterik is wederom bijzonder pover. En lelijk. Maar gelukkig is daar Sabrina Siani die de pijn aan de ogen verzacht.

Heb ik alles zo'n beetje gezegd? Dacht het wel. Dan nu maar de slotsom dat het hier een slechte film betreft met genoeg actie en geweld en valt te typeren als een spaghetti western, maar dan in een dystopische toekomst. Waarschijnlijk heb ik je nu niet lekker gemaakt, maar als dit soort troep je ding is, zet dan het bier maar vast koud.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 4 7 5 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- RoboCop (actie / science fiction : 8)
- The Terminator (actie / science fiction : 7)
- Dollman (actie / science fiction : 6.5)
- Fuga dal Bronx (actie / science fiction : 6.5)
- Salute of the Jugger (actie / science fiction : 6)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie science fiction eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Anno 2020 - I gladiatori del futuro
Anno 2020 - I gladiatori del futuro
Anno 2020 - I gladiatori del futuro
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand