Children of Rage

De negentienjarige Palestijn Omar besluit in de voetsporen te treden van zijn broer Achmed die omkwam in zijn missie om Palestina te bevrijden. Omar pleegt een half mislutke aanslag op een groep Joodse burgers en raaakt hierbij zelf gewond. Hij wordt opgelapt door een Joodse dokter die Omar's broer persoonlijk kende. Deze dokter gaat vervolgens aan het werk in een gehim Palestijns kamp, maar zijn afkomst geeft allerhande problemen...

Dit zal een van de eerste films zijn die het Palestijns-Joodse conflict vanuit menselijk perspectief belicht. Er wordt getracht dit op objectieve wijze te doen, hetgeen redelijk lukt. Je hoeft de film dan ook zeker niet te bekijken indien je zelf over genoeg intelligentie beschikt om te beredeneren hoe de vork daar in elkaar steekt. Dit conflict heeft volgens de film grofweg twee kanten, die de prent beiden ruimte laat. Het gevolg zijn een hoop knullige welles-nietes dialogen en een soort Jeugdjournaal-achtige behoefte te nuanceren. De slotsom is dat er enkel verliezers zijn. Aangezien deze toon door de hele film sijpelt, kreeg ik er op een gegeven moment genoeg van en wenste ik dat er maar snel een einde aan gedraaid zou worden. Temeer daar de actiecomponent ongeveer volledig verdwenen leek te zijn. Het begon nog als een bloederige b-film, maar het leeuwendeel van Children of Rage wordt opgeslokt door tamelijk afgezaagd drama. Op het einde volgt er gelukkig nog een aardige geweldseruptie, die vooral dient om de zinloosheid van het conflict aant te duiden.

Het acteerwerk is nogal wisselend van kwaliteit. Vooral Olga Georges-Picot en Simón Andreu doen hun werk naar behoren. Duitser Helmut Griem weet daarentgen voornamelijk te irriteren met zijn rol als idealistische Joodse dokter.
De beelden, nota bene geschoten in Malta, zien er over het algemeen verzorgd uit.

Al met al is Children of Rage niet een heel slechte film, maar indruk weet de film nauwelijks te maken. Origineel kun je de film eigenlijk enkel noemen vanwege de materie die wordt belicht, want de boodschap is dezelde als in talloze andere oorlogsdrama's.



FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 5 5 4 4.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Der Untergang (drama / oorlog : 6)
- Rescue Dawn (oorlog / drama : 6.5)
- Citizen Kane (drama : 8)
- Factotum (drama / humor : 7.5)
- Hard Times (drama / sport : 7.5)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie drama eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie oorlog eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?



Children of Rage




Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google





Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand