Spider-Man 3

Na alle successen die Spider-Man bereikt heeft, is hij de held van New York City geworden. De bevolking aanbid hem en steekt dit niet onder stoelen of banken. Dit heeft echter tot gevolg dat Peter Parker een beetje de arrogante klootzak begint uit te hangen. Voor hem lijkt het leven voornamelijk om zichzelf te draaien en niet om zijn vriendinnetje Mary Jane. Peters eikelige gedrag zorgt er dan ook voor dat hun relatie onder druk komt te staan, helemaal wanneer Peter een blonde chick die hij juist heeft gered vol op de mond zoent. Mary Jane zoekt troost bij hun beste vriend Harry, wiens vader in de vorige film mede door Peters toedoen is overleden. Dit feit is Harry vergeten, maar als dit opeens boven water komt, wil hij wraak op zijn beste vriend. Hiervoor wordt Mary Jane ingezet.

Spider-Man 3

Ondertussen vindt er ook nog een drietal andere gebeurtenissen plaats, die accumuleren in een grote poel van onduidelijkheid en problemen die Spidey moet oplossen: Ten eerste is de moordenaar van Peters oom uit de gevangenis ontsnapt. Deze komt bij toeval in een nucleair experiment terecht en verandert hierdoor in de Sandman. Hij heeft hard geld nodig voor zijn zielige dochtertje en begint banken te overvallen. Als Peter van het bestaan van de Sandman afweet, wil hij maar een ding en dat is wraak voor de dood van zijn oom. Ten tweede komt er een of ander zwart goedje met een meteoor uit de ruimte toevallig bij Peter terecht. Dit spul blijkt een monster genaamd Venom te zijn en wanneer het in aanraking komt met mensen corrumpeert het deze. Peter wordt getroffen door Venom en zijn mooie spider-outfit veranderd in een zwarte versie. Hiermee komt nieuwe macht en kracht. Ten derde krijgt Peter een nieuwe collega op het journalistenbureau, genaamd Eddie. Wanneer deze gast blijkt te frauderen met foto's van Spider-Man wordt hij prompt ontslagen. Door toeval komt hij, net nadat Peter Venom van zich heeft af weten te slaan, in aanraking met het zwarte goedje. Eddie wordt nu bezeten door Venom en realiseert zich dat hij met zijn nieuwe krachten wraak kan nemen op Spider-Man.

Spider-Man 3

Na Spider-Man en Spider-Man 2 het derde deel in de serie rondom nerd Peter Parker die door een spinnenbeet superkrachten heeft gekregen. Wederom zien we de belevenissen van een 'gevoelig' persoon, die ook een superheld zonder angst kan worden. Heel verrassend kan de plot niet meer genoemd worden, omdat deze feitelijk hetzelfde is als in de eerdere delen. Van originaliteit hoeft deze film dan ook absoluut niet beticht te worden. Omdat het vat met bekende Spider-Man tegenstanders leeg is, worden nu de mij -en met mij waarschijnlijk het grootste deel van het bisocoop-publiek- volledig onbekende Sandman en Venom tevoorschijn getoverd.

Spider-Man 3

Grafisch zien deze opponenten er nog best aardig uit, hetgeen niet gezegd kan worden van de scènes waarin Spidey door de straten van New York heenvliegt. Hoe ontzettend nep! Ook het verhaal laat veel te wensen over, wat wellicht al duidelijk werd na bovenstaande samenvatting. Van alle kanten worden er verhaallijnen bijgetoverd, zonder ook maar ergens een coherent geheel te vormen. Hiermee is Spider-Man 3 een filmbeleving geworden die ongeveer evenveel genoegdoening oplevert als het verorberen van een driedubbele Whopper. Het is vooral de ultieme poging van Hollywood om een succesvol concept zoveel mogelijk uit te buiten. Dat Spider-Man 3 een groot financieel succes zal worden (ik heb ook $9.50 betaald voor een kaartje) staat volgens mij buiten kijf. Daarmee is echter niet per definitie een goede film gemaakt. Die vlag gaat voor Spider-Man 3 in ieder geval zeker niet op.FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 4 5 4 5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Casino Royale (actie / romantiek : 6.5)
- The Avengers (actie / fantasy : 8.5)
- Terminator 2: Judgment Day (actie / science fiction : 8.5)
- Turbo Kid (actie / humor : 8.5)
- X2 (X-Men 2) (actie / fantasy : 8)


Hoe beoordeelt Boobema categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobema categorie romantiek eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Spider-Man 3
Spider-Man 3
Spider-Man 3
Spider-Man 3
Spider-Man 3
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand