Terrorstorm

De verteller van dit verhaal, Alex Jones, heeft een stem die niet erg veel vertrouwen inboezemt. Hij klinkt als een cowboy met Osama's baard in de keel. Iemand die qua stem meer geschikt zou zijn voor een aflevering van America's wildest carchases, of iets dergelijks. Toch moet je door de baard heen bijten, want hij heeft wel degelijk het een en ander belangrijks te vertellen!

De documentaire begint met het omschrijven van vijf gevallen van 'gouvernement sponsored terrorism' in het verleden. De eerste hiervan is gelijk eentje die we zonder aarseling aannemen: Een aanslag op der Reichstag in Nazi Duitsland waarvan een Jood de schuld kreeg, terwijl de regering erachter zat. De volgende gaat over de reeks bloedige bom-aanslagen die Amerika uitvoerde op burgers in Iran in 1953. Hierbij werd de schuld in de schoenen geschoven van de toenmalige Iraanse president, Mosadeq. Hij was democratisch gekozen en pro-Amerikaans, maar wilde de olievelden nationaliseren (oeh!!). Vervolgens wordt het bekende Gulf of Tonkin 'incident' uitgelicht, waarbij de Amerikaanse overheid hun oorlog in Vietnam legitimeert door een aanval door hunzelf, op hunzelf, in de schoenen te schuiven van de Vietnamesen. Iets soortgelijks gebeurde dichtbij Israël, waarbij de USS Liberty bijna zonk nadat de Israëliërs het schip aanvielen in opdracht van Amerika zodat zij een aanval op Egypte konden legitimeren. Als laatste wordt Operation Gladio aan de kaak gesteld. Hierbij voerde de NATO bloedige aanslagen uit op hun burgers om woede te kweken onder de bevolking tegen de communisten. Bij een van die aanslagen viel meer dan 80 doden. Dit zijn allemaal gedeclassificeerde en bevestigde 'incidenten'.

In het tweede deel gaat de documentaire verder om te trachten te bewijzen dat the London bombings en de bombings in Madrid ook gevallen van gouvernement sponsored terrorism zijn. Dit deel vond ik iets minder geslaagd; de bewijzen waar ze mee aankomen zijn vrij matig. Het duidt wel aan, net als in 9/11 Loose Change, dat er véél meer onderzoek naar dit soort gebeurtenissen zou moeten worden gedaan en dat de overheid maar weinig openheid van zaken geeft. Van Madrid wordt ook gezegd dat dit door de overheid is gedaan. Maar bewijs hiervoor hebben ze niet echt. Ook al ervaarde ik dit deel als iets minder, is het zeker niet slecht. Vervolgens worden de beperkingen in vrijheid besproken, die zowel in Amerika als in Europa worden doorgevoerd door wijziging van wetgeving. En de verdraaide notie die veel mensen hebben dat ze vrijheid zullen krijgen (vrij van terroristen) als ze vrijheid opgeven.

Dus uitermate geschikt voor een heerlijke avondje conspiracy, thuis op de bank!
Neem ook een kijkje op: http://www.prisonplanet.comFX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 6.5 7 7.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobers:
- The power of Nightmares (documentaire : 9)
- 9/11 Loose Change (2nd edition) (documentaire : 8.5)
- 9/11: Press for Truth (documentaire : 8.5)
- Planet Earth (documentaire : 8.5)
- The Blue Planet (documentaire : 8)


Hoe beoordeelt Boobers categorie documentaire eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Terrorstorm
Terrorstorm
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand