9/11 Loose Change (2nd edition)

9/11 Loose Change (2nd edition)9/11 Loose Change is een documentaire over de terroristische aanslag op 9/11door -wat de wereld aanneemt- Osama Bin Laden. Als de documentaire correct is, dan zal het menig Amerikaan een hartaanval bezorgen. Om maar niet te spreken over de Afghanen en de Irakesen, natuurlijk. De documentaire bundelt onderzoek naar allerlei onduidelijkheden rondom de aanslag.

Het trekt bijvoorbeeld in twijfel dat er een vliegtuig in het Pentagon werd geboord. Er waren namelijk geen vliegtuigbrokstukken op de plaats van de ramp, behalve een paar die niet verbrand uitzien en dus makkelijk na (of voor) de ramp daar geplaatst had kunnen worden. Het enige beeldmateriaal dat the Bush administration losgelaten heeft bestaat uit 5 filmframes waarin je niets ziet, dan een enorme explosie en dan weer niets. Een groot passagiersvliegtuig verdampt niet zomaar.

Erger nog is het verhaal betreffende de twin towers. Het is natuurkundig onmogelijk dat ze door een vliegtuigcrash instorten, zegt de documentaire. Daar zijn ze ook op gebouwd. Op het nieuws die dag vertelden meerdere brandweermannen dat ze andere explosies hoorden na de crash. Als je het beeldmateriaal bekijkt van de instorting van de torens, zie je ook telkens explosies plaatsvinden onder de plek waar de toren op het punt staat in te storten. Het ging dus op dezelfde wijze als dat je wel eens ziet op tv wanneer ze een een oud gebouw opgeblazen om plaats te maken voor iets nieuws. De spoorloze 'verdamping' van alle flightrecorders is ook dubieus: dat gebeurt simpelweg niet. En dat terwijl er wel een paspoort van een van de terroristen tussen de brokstukken is gevonden. Sommige terroristen blijken overigens nog te leven in diverse Arabische landen.

De documentaire gaat maar door met onwaarschijnlijkheden opnoemen. Feit is dat er veel meer onderzoek naar gedaan zou moeten worden. De opzet van de film is simpel, gebruik makende van amateuristische (maar duidelijke) 3D beelden die vertonen hoe de aanslagen verliepen. Vergezeld door beelden genomen van Google Earth. De documentaire heeft geen copyright. Verspreiding mag dus en wordt zelfs aanbevolen. 

Als deze documentaire je beviel, raad ik The Power of Nightmares en Why We Fight aan! Deze twee documentaires zijn wat wetenschappelijker van opzet, en verklaren waarom de twee laatste ideologiën op aarde dit soort praktijken uithalen. Maar ze zijn wel minder controversieel en spectaculair dan Loose Change.

Een nieuwe goede documentaire is 9/11 Press for Truth (kan je online gratis bekijken)

Deze film gratis kijken? Ga naar http://www.loosechange911.com/
Een soortgelijke documentaire die wat meer ingaat op overheidsterreur in het verleden en the London bombings, is Terrorstorm. Ook zeker wel de moeite waard!

Een aantal tegenargumenten gratis online zien en horen? Zembla!

 FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5.5 8.5 8.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobers:
- The power of Nightmares (documentaire : 9)
- 9/11: Press for Truth (documentaire : 8.5)
- Planet Earth (documentaire : 8.5)
- The Blue Planet (documentaire : 8)
- The End of Suburbia: Oil Depletion and the Collapse of the American Dream (documentaire : 8)


Hoe beoordeelt Boobers categorie documentaire eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?9/11 Loose Change (2nd edition)
9/11 Loose Change (2nd edition)
Achtste-groepers huilen niet:
het is een activerend soort film maar ook een beetje raar film ....
Finding Nemo:
Ga niet zeuren over een film...
Passchendaele:
prachtige film jammer van het einde die mocht niet dood maarja "TOPFILM...
47 Meters Down:
Deel 1 wil ik ook graag 1x zien! Daarnaast zag ik ook Geostorm in 4Dx! Een ...
Kingsman: The Golden Circle:
done...
De storm:
Dat kan, Naomi. ...
Close Encounters of the Third Kind:
Lang geleden gezien. Ik had dezelfde gevoelens: best leuk om naar te kijken...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Specials die ermee te maken hebben:

9/11
Subgenre

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht