V for Vendetta

V for Vendetta is een goede actiefilm. Leuk verhaal, overtuigende special effects, charismatisch hoofdpersoon en een goede sfeer. Het verhaal heeft een goede opbouw en wordt niet saai of voorspelbaar. De special effects, vooral in de laatste scene, zijn mooi gedaan. Het lijkt me wel echt een pre om deze film in de bioscoop te zien. De figuur V is een tragische held, je leert naarmate het verhaal vordert steeds meer kanten van hem kennen en het karakter blijft dus boeien. V wordt erg goed neergezet door Hugo Weaving. Moeilijke rol omdat er door het masker veel expressie en mimiek wegvalt. Nathalie Portman haalt het geheel op haar beurt een beetje naar beneden. De sfeer is goed gebracht, heel erg nazi/big brother-achtig op een cartooneske manier. Het thema is misschien niet heel origineel maar (en dan met name de geschiedkundige en hedendaagse referenties) wel amusant. Er wordt een duidelijke politieke statement gedaan maar niet op een overheersende manier waardoor het geen politieke film wordt. Al met al een hele vermakelijke actiefilm, niet heel veel meer dan dat, maar dat hoeft ook niet binnen dit genre.

FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
8 7 7.5 7 7

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobiëlle:
- Hellboy (actie / fantasy : 7)
- WaSanGo (actie : 7)


Hoe beoordeelt Boobiëlle categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobiëlle categorie science fiction eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?



V for Vendetta
V for Vendetta
V for Vendetta
V for Vendetta
V for Vendetta




Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

V for Vendetta

Eigenlijk zou ik, wat betreft deze film, moeten kunnen volstaan met de volgende typering; namelijk: Vreselijk saai. Aangezien het feit dat twee collega-Boobs deze pathethische film met een zeven beoordelen voel ik mij genoodzaakt de broodnodige nuancering aan te brengen. Welnu, allereerst wordt deze titel aangeprezen als zijnde een actiefim. Een gelegitimeerde vraag is dan: Waar is de actie? Die is er in mijn bescheiden beleving praktisch niet en voor zover hiervan sprake, zijn de special effects hierbij ondermaats. Een actieheld is overigens wel herkenbaar, namelijk de tenenkrommende V. Deze gemaskerde gast vindt zichzelf reuze interessant en steekt dit niet onder stoelen of banken. De teksten die hij uitkraamt zijn zo irritant, dat ik nota bene vijf etappes nodig had om deze film volledig te zien. Wat een enorm ververlende gast is die hoofdpersoon zeg. De man is niet meer dan een soort futuristische Zorro, met zijn kutmaniertjes. Dat het acteerwerk van zijn vertolker wordt geroemd door sommigen is zo mogelijk nog ridiculer zijn karakter. Die vent heeft verdomme een masker op en spreekt zijn zinnen naderhand in; hoe wil je dat goed acteerwerk noemen? Wat betreft de vermeende originaliteit kan ik kort zijn. V for Vendetta is niet veel meer dan een uiterst slap aftreksel van het veel betere Equilibrium, wat op zijn beurt weer grotendeels gejat is van THX 1138, dat dan weer zijn oorsprong vindt in George Orwell's roman 1984. Tsja, in het land der blinden is een oog koning. Oftewel, indien je V for Vendetta goed vindt, heb je van voornoemde titels waarschijnlijk niets vernomen. Humor wordt overigens ook al niet geboden. Ik herken op sommige punten het gebodene als zijnde grappig bedoeld, maar doen schuddebuiken of ook maar enigszins glimlachen weten de Engelse makers bij mijn persoon niet te bewerkstelligen. Dit is kortweg een uiterst schrale vertoning die nergens ook maar iets van de schijn van entertainment weet op te houden. Tot slot wens ik op te merken dat deze film veel te veel tijd uittrekt voor het vertellen van het povere verhaal. Ik zat hierdoor meer naar de display van de dvd-speler te kijken -in de trant van: "hoe lang nog?"-, dan naar de televisie. Dit zal niet in de laatste plaats zijn ingegeven door het oersaaie karakter van hetgeen dat mij met deze film werd voorgeschoteld.



FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 5 4 3 4

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- RoboCop (actie / science fiction : 8)
- The Terminator (actie / science fiction : 7)
- Dollman (actie / science fiction : 6.5)
- Fuga dal Bronx (actie / science fiction : 6.5)
- Salute of the Jugger (actie / science fiction : 6)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie science fiction eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?




V for Vendetta

V for Vendetta biedt wat het belooft. Een boeiend onvoorspelbaar verhaal met een flinke portie actie. Heerlijk om weer eens een geslaagde film in dit genre te zien.

Groot-Brittanië is verworden tot een totalitaire staat. Zij heeft kunnen ontstaan door het verspreiden van angst. Terroristische aanslagen zogenaamd gepleegd door religieuze fanataci maar in werkelijkheid gepleegd door de overheid, vogelgriep etc. hebben er allemaal toe bijgedragen dat het volk de maatregelen accepteerde om tot een totalitair regime te kunnen komen. Eén man, bekend staande als V verzet zich. Hij is onvrijwillig onderdeel geweest van een experiment, maar heeft bij een explosie weten te ontsnappen. Eerst wil hij iedereen uitmoorden die een hand heeft gehad in het experiment, vervolgens wil die een totale revolutie ontketenen. Iets waar heel veel voor nodig is....

Ondanks de duidelijk aanwezige boodschap in dit door James Mc Teigue geregisseerde werk is V for Vendetta echt niet meer dan een actiefilm, maar wel een zeer vermakelijke! De special effects zijn overtuigend. Het verhaal zorgt ervoor dat je je telkens afvraagt hoe de vork nu precies in de steel zit en is boeiend. Ook komt er zo nu en dan een portie humor om de hoek kijken, wat leidt tot wat aangename afwisseling. Het acteerwerk is niet bijzonder, maar aangezien V for Vendetta een stripverfilming is moeten we ook geen enorme diepgang in de karakters verwachten (hetgeen het weer makkelijker maakt een overtuigende rol te spelen).

Veel van de gebeurtenissen in deze rolprent zijn direct terug te voeren op het heden. Er zijn duidelijk verwijzingen met de aanslagen van 11 september. Zijn die uitgevoerd door Bin Laden? Of door een overheid? Is de vogelgriep echt zo angstaanjagend, of worden we alleen maar bang gemaakt, zodat de overheid meer vat op ons kan krijgen? Al deze soort vragen komen aan de orde in V for Vendetta, maar niet op een erg subtiele manier. Mensen die zulk soort theorieën aanhangen zullen helemaal niets nieuws halen uit de film en mensen die er niet in geloven zullen het als pure fictie zien. Gelukkig doet dit aspect geen afbreuk aan het vermaak,vandaar een dikke voldoende!



FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
8 6 7 6.5 7

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobbert:
- The Rock (actie / thriller : 7.5)
- Series 7: The Contenders (actie / humor : 7)
- Altered States (science fiction / thriller : 7.5)


Hoe beoordeelt Boobbert categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobbert categorie science fiction eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?








Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand