Cliffhanger

Okee, voor een orgineel en inspirerend plot moet je bij deze film niet wezen! Wellicht met de uitzondering dat er een aantal mooie beelden van landschappen voorbijkomen. Maar een film als dit, ook al compleet voorspelbaar en in vele opzichten (waaronder acteerwerk) slecht, verveelt niet.

Het begint natuurlijk met een erg tragische gebeurtenis waarbij Stallone een vrouw te pletter laat vallen en sindsien schuw is om in de bergen te klauteren. Hij is dan ook weggegaan bij de hulppost aan de rand van het bergachtige natuurreservaat. Als hij eindelijk weer een bezoekje brengt aan zijn vrienden, valt er net een aantal miljoen dollar tesamen met een groepje criminelen op een van de toppen. Hij zet zijn trauma aan kant en trekt erop uit met een van zijn vroegere collega's. Een gun tegen het hoofd staat hun te wachten en de opdracht om de koffers te vinden waar de miljoenen inzitten. Zijn collega wordt daarbij gevangen gehouden. Hij weet dat deze medogeloze criminelen hen zal doden op het moment dat alle koffers zijn gevonden. Behalve spieren, moet Stallone nu ook zijn hersenen een beetje gebruiken om dit te voorkomen.

Opvallend is het feit dat Stallone zich nauwelijks ontpopt tot een killing machine. Hij ontwijkt juist confrontatie en probeert ze te slim af te zijn. Uitzondering is de mooie scene waarbij hij een slechterik doorboort met een stalagtiet door hem tegen het plafond van de grot te drukken. Zolang je geen verwachtingen hebt van de film, zal het voldoende vermaak bieden op een lui avondje.FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 4 6 3 5.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobers:
- Desperado (actie : 8)
- Top 5 James Bond Films (actie / misdaad : 8)
- 48 Hrs. (actie / humor : 8)
- Blood Diamond (actie / avontuur : 7.5)
- Terminator 3: Rise of the Machines (actie / science fiction : 7.5)


Hoe beoordeelt Boobers categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Cliffhanger
Cliffhanger
Cliffhanger
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand