Sky Captain and the World of Tomorrow

Wanneer New York wordt aangevallen is het de taak aan de mannen van de vliegbasis om de aanval af te slaan. Joe `Sky Captain` is de held van de vliegbasis en kan in zijn vliegtuigje allerlei capriolen uithalen om de vijand uit te schakelen. Dit komt zowel door zijn vliegcapaciteiten als door de technische vaardigheden van zijn maatje Dex. Uiteraard is New York ook nu weer under attack , deze keer door gigantische robots, versterkt door vliegende vogel-robots. De journaliste Polly Perkins is bezig verslag te slaan van het hele gebeuren. Toevallig leren Joe en Polly elkaar weer kennen. Weer, want vroeger hadden ze ooit een relatie. Sindsdien hebben ze een haat-liefde verhouding met elkaar. Samen trekken ze ten strijde tegen de robots, want er is heel wat aan de hand met de wereld.

Sky Captain and the World of Tomorrow

Ergens in de Eerst Wereldoorlog was Totenkopf bezig met allerlei experimenten met zijn team van wetenschappers, Unit 11. De deelnemende wetenschappers die nu nog leven worden opeens allemaal afgeslacht. Totenkopf`s mannen zijn op zoek naar twee kleine flesjes waar de life essence van Adam en Eva in zit. Als Totenkopf deze in zijn bezit heeft kan hij eindelijk zijn raket de lucht in sturen. De mensheid heeft namelijk afgedaan voor de gestoorde wetenschapper en hij wil een nieuw leven beginnen door een raket als een soort ark van Noah weg te schieten. Van elk wezen zijn er twee aan boord en wanneer de raket ver genoeg van de aarde is, zal de verderfelijke mensheid worden vernietigd.

Sky Captain and the World of Tomorrow

Sky Captain and the World of Tomorrow laat ons een zeer aparte wereld zien. Zowel qua tijdsplaatsing, een soort cyberpunk versie van de jaren `30, als qua beeldmateriaal, een getekende wereld, waarin alleen de acteurs echt zijn. Het eerste gegeven vind ik erg interessant, want door deze combinatie van ouderwets en modern wordt er een technologisch geavanceerde wereld neergezet, die altijd erg fantasievol aandoet. Hiervoor mijn complimenten. Het tweede gegeven is een stuk minder tof en doet me enigszins denken aan Final Fantasy: The Spirits Within. Doordat alles op de computer gemaakt is heb je namelijk nooit het idee naar een echte film te zitten kijken.

Sky Captain and the World of Tomorrow

Het verhaal van Sky Captain and the World of Tomorrow klinkt misschien interessanter dan het is. Er wordt erg veel nadruk gelegd op de relatie tussen Joe en Polly, iets wat niet echt boeiend is. Het filosofische verhaal gaat irriteren omdat dit te gemakkelijk is en de fouten van de mensheid er te dik bovenop worden gelegd. Bovendien eindigt de film ook nog eens te voorspelbaar; alle hoofdpersonen en alle diertjes belanden veilig en wel weer terug op aarde. Ooit wel eens een giraffe in de oceaan gezien? Het totale gebrek aan realisme is dan ook iets dat me behoorlijk irriteerde, ondanks dat zoiets natuurlijk eigen is aan actiefilms. Maar ik heb nog nooit vliegtuigen bochten van 90 graden zien maken en volgens mij kunnen mensen op 100 kilometer boven de aarde toch echt niet meer ademen, laat staan dat ze dan niet gewoon naar buiten zouden worden gezogen de ruimte in. Nee, deze rolprent heeft me niet echt kunnen boeien.FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 6 7 5 4

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Indiana Jones and the Last Crusade (avontuur / actie : 8.5)
- Raiders of the Lost Ark (avontuur / actie : 8)
- Indiana Jones and the Temple of Doom (avontuur / actie : 7)
- The Avengers (actie / fantasy : 8.5)
- Terminator 2: Judgment Day (actie / science fiction : 8.5)


Hoe beoordeelt Boobema categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobema categorie avontuur eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Sky Captain and the World of Tomorrow
Sky Captain and the World of Tomorrow
Sky Captain and the World of Tomorrow
Sky Captain and the World of Tomorrow
Sky Captain and the World of Tomorrow
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht