800 Balas (800 Bullets)

Ergens in de hetere regionen van Spanje ligt het amusementspark Texas Hollywood. Hier kunnen toeristen kijken naar een mooie cowboy-show, met als hoogtepunt de showdown tussen sherrif en bandiet. Helaas komen er de laatste jaren weinig toeristen meer naar het park toe. De werknemers zijn dan ook allemaal lokale paupers en zwervers, die anders in de landbouw hadden moeten werken. Enige man van betekenis is Julian. Hij heeft vroeger namelijk als stuntman gespeeld in vele spaghetti-westerns, zelfs naast held Clint Eastwood.

Ergens in Madrid wordt de 12-jarige Carlos opgevoedt door zijn dominante moeder Laura, die tevens grondspeculante is. Nooit heeftt ze Carlos iets willen vertellen over zijn vader of opa. Daarom besluit Carlos er maar eens vandoor te gaan en zijn opa op te zoeken in Texas Hollywood. Bepakt met snowboard en creditcard zoekt hij het amusementspark op. Julian zit echter helemaal niet te wachten op het bezoek van een kleine koter en negeert de jongen volledig. Maar als Julian wordt opgepakt voor illegaal drugsbezit, komt de creditcard van zijn kleinzoon toch wel erg van pas en stelt hij zijn negatieve houding bij.

Laura zit ondertussen natuurlijk niet stil. Ze komt haar zoon op het spoor en ziet dat deze contact heeft gezocht met zijn opa. Hier is ze helemaal niet blij mee en dus besluit ze wraak te namen op Julian. Hiervoor geeft ze opdracht Texas Hollywood op te kopen, te laten slopen en iedereen te ontslaan. Uiteraard is Julian hier helemaal niet blij mee en hij wil zich gaan verzetten. Hij koopt 800 echte kogels en besluit een vesting te maken van het cowboy-dorpje. De Spaanse ME wordt ingezet, maar deze hebben zeer veel moeite de opstandelingen weg te krijgen. Zo ontstaat er bijna een oorlog tussen Julian en zijn mannen, en de politie en het leger.

800 Balas biedt goede humor, gemixt met een klein beetje western-actie. De karakters die worden neergezet zijn allemaal erg sfeervol en hebben hun eigenaardige karaktertrekken. Zelfs de kleine Carlos weet een leuk karakter neer te zetten. Hoogtepunt is toch wel als hij op een feestje met de blote tieten van een hoer mag spelen. "Je moet er niet in prikken, maar ze schudden als een zakje geld." zegt de hoer. Carlos vindt het allemaal maar al te prachtig. Deze film kijkt gewoonweg erg lekker weg en verveelt geen moment. Geinig filmpje uit Spanje.

800 Balas (800 Bullets)FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 7 7 7 7

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Il Buono, il Brutto, il Cattivo (The Good, the Bad and the Ugly) (western : 9.5)
- C`era una volta il West (Once Upon a Time in the West) (western : 8)
- Per un pugno di dollari (A Fistful of Dollars) (western : 8)
- Per qualche dollaro in più (For a Few Dollars More) (western : 7.5)
- Water (western / kort : 7)


Hoe beoordeelt Boobema categorie western eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobema categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?800 Balas (800 Bullets)
800 Balas (800 Bullets)
800 Balas (800 Bullets)
800 Balas (800 Bullets)
800 Balas (800 Bullets)
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

800 Balas (800 Bullets)

800 Balas is gemaakt met een vette knipoog naar de spaghetti-westerns van Sergio Leone. De tragi-komische focus ligt op Julian, een versleten stuntman die zijn tijd verdrijft in Texas Hollywood, waar vroeger speelfilms werden opgenomen. Tegenwoordig wordt er nog slechts een handvol toeristen vermaakt met de stunts. Op een dag brengt zijn kleinzoon Carlos hem een bezoek. Dit luidt min of meer het einde in van Julian en Texas Hollywood... Ik had wel iets beters verwacht van Alex de la Iglesia, die zich met . 800 Balas is zeker niet slecht, maar mist identiteit. De combinatie van flauwe humor, western en drama komt naar mijn mening niet helemaal uit de verf. De film heeft zijn momenten, maar is vrij vlak. Tevens had 800 Balas naar mijn mening in een wat hoger tempo gebracht mogen worden.FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 6 6 6 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- Il mio nome è Nessuno (western / humor : 7.5)
- La vita, a volte, è molto dura, vero Provvidenza? (western / humor : 7)
- Amico, stammi lontano almeno un palmo (western / humor : 7)
- Lo chiamavano Trinità (western / humor : 6.5)
- Un par de asesinos (western / humor : 6)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie western eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?
Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand