10 Cloverfield Lane

Michelle heeft het uitgemaakt met haar vriendje. Ze zit in haar auto, op weg naar een nieuwe verblijfplaats, als ze plotseling een ernstig ongeluk krijgt. Enige tijd later wordt ze vastgebonden wakker in een ondergrondse bunker. Eigenaar Howard zegt haar dat er buiten een virus rondgaat dat iedereen doodmaakt. Ze heeft dus geen andere keuze dan hier te blijven. Maar is Howard wel te vertrouwen en vertelt hij de waarheid? En wie is die andere inwoner, Emmett, van de bunker precies?

In 2008 verscheen de scifi-horror film Cloverfield. Deze prent maakte gebruik van het principe van de found footage, maar dat concept is in deze spirituele opvolger weggelaten. Eigenlijk zit de enige referentie hem in de laatste tien minuten, maar meer kan ik daarover niet vertellen zonder de gehele clou weg te geven. Overigens is het de bedoeling dat er nog veel meer films gaan verschijnen in de Cloverfield franchise, allemaal gerelateerd aan elkaar zonder daadwerkelijk pre- of sequels te zijn.

10 Cloverfield Lane is een uitstekende film voor de eerste anderhalf uur. Hoewel het tempo naar mijn smaak iets te laag ligt, is de onderlinge spanning tussen de drie hoofdpersonen ook bij de kijker voelbaar. Vooral John Goodman weet zijn rol goed neer te zetten, waarbij je continu twijfelt over zijn motieven. Wat mij betreft had de film na die negentig minuten mogen stoppen, want het einde gaat helemaal mank. Zoals gezegd doe ik hier geen spoilers, dus zul je het zelf moeten bekijken. Tot dat moment scoort 10 Cloverfield Lane een dikke 7, maar de laatste loodjes brengen dat wat omlaag.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 6 7 5 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Braindead (horror / humor : 8.5)
- The Evil Dead (horror : 8.5)
- The Fly (horror / science fiction : 8)
- Evil Dead II (horror / humor : 8)
- Hellraiser (horror : 7.5)


Hoe beoordeelt Boobema categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?10 Cloverfield Lane
10 Cloverfield Lane
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand