Red Sparrow

De Russische Dominika is een succesvolle balletdanseres, maar moet na een ongeval op het podium haar carrière beëindigen. Dit brengt haar in een moeilijke situatie, omdat ze de woning van haarzelf en haar moeder niet meer kan bekostigen. Vanya, de oom van Dominika komt met een oplossing; als ze zich laat omscholen tot spionne, zal de staat voor haar woning en salaris zorgen. De opleiding is echter geen gewone, want ze wordt opgeleid tot een verleidster die met de vijand moet aanpappen om geheimen te ontfutselen: een zogenaamde Sparrow. Haar eerste doelwit is Nate Nash, een Amerikaan die een infiltrant in de Russische regering beschermt. Dominika komt al snel in de problemen met haar loyaliteit. Kiest ze voor de Russische staat of voor Westerse vrijheid?

Een klassieke spionagethriller over de strijd tussen de Amerikanen en de Russen. Red Sparrow had zonder problemen in de jaren tachtig gemaakt kunnen zijn. Ze speelt zich echter heden ten dage af, maar als ik eerlijk ben voegt die moderne setting vrij weinig toe. Van mij had Red Sparrow dan ook in de tachtiger jaren gepositioneerd mogen worden, dat was de authenticiteit ten goede gekomen. Anderzijds, de kwaliteit heeft er gelukkig niet onder geleden. 

Het verhaal van Red Sparrow is spannend en kent flink wat momenten waarop je als kijker op het verkeerde been wordt gezet. Soms worden deze onvoldoende ingeleid, waardoor ze nogal rauw op het dak vallen. Dit geldt bijvoorbeeld voor de ontknoping, die sterker had gekund. Een goede thriller vraagt om dito acteerwerk. Dat krijgen we van Jennifer Lawrence absoluut geleverd; ze speelt de sterren van de hemel in een rol die veel aanpassingsvermogen vraagt. Het is jammer dat de chemie met haar mannelijke tegenspeler niet van het scherm afspettert.

Red Sparrow is geen perfecte film, daarvoor zijn er te veel schoonheidsfoutjes. Gelukkig is er ook voldoende wel in orde, waardoor de liefhebber van de spionagethriller hier zeker van zal kunnen genieten.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 7 7 6 6.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Der Name der Rose (The Name of the Rose) (thriller / drama : 8)
- Jacob`s Ladder (thriller / drama : 6)
- Marnie (thriller / drama : 6)
- Misery (thriller / drama : 6)
- Psych:9 (thriller / drama : 6)


Hoe beoordeelt Boobema categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobema categorie drama eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Red Sparrow
Red Sparrow
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand