In Fear

In Fear is een productie van het Britse Big Talk Productions, een kleine filmmaatschappij gespecialiseerd in low-budget horrorfilms. In Fear werd goed onthaald en hun grootste hit sinds Shaun of the Dead uit 2004. De positieve kritieken hadden vooral betrekking op de sfeertekening en fotografie, het acteerwerk en het scenario werden minder goed beoordeeld.
 
Een jong stel, Tom en Lucy, zijn op weg naar een popfestival ergens op het Ierse platteland. Ze hebben elkaar pas enkele weken eerder ontmoet en Tom heeft een verrassing voor zijn nieuwe vriendinnetje in petto: hij heeft een overnachting gepland in een rustiek hotel om elkaar wat beter te leren kennen. Bij het zoeken naar het hotel, raakt het tweetal echter verdwaald in een complete wirwar van landweggetje. Al snel wordt duidelijk dat er iemand een dodelijk spelletje met hen speelt ... en dan rijdt Tom een jongeman aan. Wordt deze jongeman net als zij geterroriseerd door een waanzinnige? Of is hij wellicht ...
 
In Fear is zeker niet slecht, maar gezien de positieve kritieken viel de film me toch een beetje tegen. Regisseur Loverling maakt optimaal gebruik van de fotografische mogelijkheden van de landelijke omgeving: de landweggetjes lijken na iedere bocht smaller en angstaanjagender te worden. Het claustrofobische effect wordt nog versterkt door het feit dat de handeling zich grotendeels afspeelt in (en rondom) een personenauto. Ook die benauwende locatie benut Loverling optimaal. Het zwakke punt is inderdaad het script: in de eerste helft wordt de spanning aardig opgebouwd, maar gaandeweg grijpt In Fear steeds meer terug op een reeks horrorclichés, en het einde is een beetje een anticlimax. 

 

FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 6 7 5 6.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- Halloween (horror : 8)
- Jaws (horror / fantasy : 7.5)
- Black Christmas (1974) (horror : 7.5)
- When a Stranger Calls (horror / thriller : 7.5)
- Sisters (horror / thriller : 7.5)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?In Fear
In Fear
:
Dat je klaarblijkelijk niets van de film hebt begrepen, kan de beste overko...
Valerian and the City of a Thousand Planets:
Moet je zelf weten. Zie maar wat je het beste vindt. Als de besprekingen mi...
The Boy in the Striped Pyjamas:
ik vind het echt leuk dat er zulke films zijn. vooral het einde is super le...
Kruistocht in Spijkerbroek (Crusade in Jeans):
Tv ...
Fury:
ik kan hier echt van genieten , super gezellig...
Red Sparrow:
moet je doen. is gewoon een prima film dit....
Enemy Mine:
Ik heb `m indertijd ook eens half bekeken (en toen afgezet). leuk idee, sle...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht