The Blob

Een meteoriet stort neer boven het stadje Arborville. In het buitenaards gesteente zit een slijmerig goedje dat zich graag tegoed doet aan mensenvlees. Langzaamaan groeit het kleine kwakje slijm uit tot een grote slijmmassa. Op dat moment komen de authoriteiten ook langs en wordt de volledige stad in quarantaine geplaatst. Een aantal lokale tieners gelooft echter niets van deze verhalen en gaat zelf op onderzoek uit. 

The Blob
is een remake van de dertig jaar eerder verschenen gelijknamige film. Door veel critici wordt dit gezien als een van de beste remakes ooit. Dat is natuurlijk een interessant statement in een tijd waarin remakes in de regel inderdaad weinig toevoegen aan het origineel. Of ik de mening van de critici deel kan ik echter niet meedelen; ik heb de originele The Blob uit 1958 namelijk nooit gezien. Wat ik wel weet is dat deze film een bovenvermakelijke horrorfilm met scifi- en komedie-elementen is.

Qua sfeer positioneert The Blob zichzelf middenin de jaren tachtig high school vibe, die heerlijk wordt uitgewerkt. Cheerleaders, jocks, outcasts, allemaal zijn ze present. Dat de karakterontwikkeling van de hoofdrollen hierdoor flinterdun is mag de pret echter niet drukken. De sterke sfeer wordt versterkt door de - zeker voor die tijd - goede special effects. Niet alleen het blobberige beest, maar ook zijn bebloede slachtoffers zien er overtuigend uit. The Blob heeft niet de status die veel andere horrorfilms uit de jaren tachig hebben. Mijns inziens is dat onterecht, omdat we hier wel degelijk met een uitstekend werkje te maken hebben.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
8 6 7 4 7

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Braindead (horror / humor : 8.5)
- The Evil Dead (horror : 8.5)
- The Fly (horror / science fiction : 8)
- Evil Dead II (horror / humor : 8)
- Hellraiser (horror : 7.5)


Hoe beoordeelt Boobema categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?The Blob
The Blob
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand