Morirai a Mezzanotte

Een Giallo, maar gedraaid in 1986, een jaar of tien na de glorietijd van het genre. Omdat de film werd gemaakt voor televise, zijn de gruwelscènes wat minder bloedig dan gebruikelijk. De erotische scènes zijn ook wat minder onthullend (laat U niet misleiden door de opwindende poster). Voor het overige zijn alle bekende ingrediënten aanwezig: zwarte handschoenen, sluippartijen, vlijmscherpe messen ... De regisseur was Lamberto Bava - zoon van Mario - en hij staat op de titelrol vermeld als John Old jr. (hoe verzin je het!), blijkbaar als eerbetoon aan zijn ouwe heer. 

 
Morirai a Mezzanotte
 

Goed, het gegeven: in een badplaats aan de Adriatische kust worden kort achtereen enkele vrouwen vermoord. De moorden lijken op die van een seriemoordenaar die 15 jaar geleden in dezelfde stad actief was, maar uiteindelijk werd gearresteerd en vervolgens om het leven kwam bij een brand in de gevangenis. De vrouwelijke psychiater die hem indertijd onderzocht, beweert echter dat ze de reflectie van zijn gelaat diverse keren heeft gezien in glazen wanden en de spiegels in haar huis. Ze vreest dat zij het volgende slachtoffer gaat worden van de maniak. Is zij het slachtoffer van zinsbegoocheling of is de moordenaar teruggekeerd uit de dood? 
 
Lamberto Bava toont zich een goede leerling van zijn beroemde vader. Midnight Killer is geen klassieker, maar wel een bekwaam in elkaar gezette thriller die er bovendien uitstekend uitziet: de badplaats Ascoli Pecino (in de provincie De Marche) heeft ook een beroemd middeleeuws centrum en Bava maakt optimaal gebruik van de gelegenheid om fraaie plaatjes te schieten. De film mist wel iedere originaliteit: Ook filmers als Kubrick, De Palma en Hitchcock blijken tot de favorieten van de jonge Bava te behoren: diverse scenes zijn gepikt uit films als The Shining, Body Double en Psycho. De ontknoping klinkt verder wel èrg vergezocht. Maar ja, Gialli stonden nooit bekend om hun geloofwaardige plots ... 

FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6.5 6 7 5 6.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- La Femme Infidèle (The Unfaithful Wife) (thriller / drama : 8)
- Que la bête meure (thriller / drama : 8)
- Desu nôto (Death Note) (thriller / fantasy : 7.5)
- Obsession (thriller / romantiek : 7.5)
- Schemer (thriller : 7.5)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Morirai a Mezzanotte
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Specials die ermee te maken hebben:

Giallo
Subgenre
Lamberto Bava
Regisseur

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht