City Heat

City Heat was het resultaat van een lang gekoesterde wens van Clint Eastwood en Burt Reynolds om samen in een film op te treden. Als beginnende acteurs waren ze beiden - en ook nog op dezelfde dag - door de productiemaatschappij Universal op straat gezet (Burt omdat hij niet kon acteren en Clint omdat zijn adamsappel te groot was). Ze hadden altijd contact gehouden, ook nadat ze wereldsterren waren geworden, maar tot samenwerking op het witte doek was het nooit gekomen, totdat Clint een script werd aangeboden genaamd Kansas City Blues. Het script was geschreven door Blake Edwards (de regisseur van de The Pink Panther) en voorzag in een geschikte rol voor beiden.

City Heat

City Heat speelt zich af tijdens de Drooglegging. Clint is een harde rechercheur, Burt zijn voormalige compagnon die hem als privé-detective voortdurend voor de voeten loopt. Ook in de liefde zijn ze rivalen: Clint vrijt achter diens rug om met Burts secretaresse, op wie Burt ook een oogje heeft. Maar dan wordt Burts partner vermoord terwijl hij een duister karweitje opknapte voor de onderwereld: de moordenaar had het voorzien op de inhoud van zijn koffer, maar die  blijkt leeg te zijn, en daarom maakt nu iedereen - politie, onderwereld, privé-detectives - jacht op de verdwenen inhoud. Clint & Burt besluiten de handen ineen te slaan ...

De film heeft een leuke setting en een aantrekkelijke jazzy score, en sommige grappen zijn best aardig (Clint toont in één scène een handvuurwapen dat nog veel groter is dan de Magnum .44 van Dirty Harry), maar City Heat is niet geworden wat velen ervan hadden verwacht. Blake Edwards, die was gevraagd om zijn eigen scenario te verfilmen, werd op straat gezet en er werden diverse veranderingen aangebracht in diens oorspronkelijke materiaal. City Heat valt een beetje tussen twee stoelen: voor een komedie is de film niet grappig genoeg, en erg spannend wordt het ook zelden. De film is leuk om een keertje op een verloren avond te bekijken, maar het is niet meer dan een aardig tussendoortje in de carrière van de twee sterren. 
FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 7 6 4 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- Bad Boys (actie / humor : 7)
- Bad Boys II (actie / humor : 6.5)
- The Wrecking Crew (actie / humor : 6.5)
- Red (actie / humor : 6)
- Our Man Flint (actie / humor : 6)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobytrap categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?City Heat
City Heat
City Heat
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Het Schnitzelparadijs:
ruurd...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht