The Loved Ones

The Loved Ones is een kleine Australische productie in het horrorgenre; het was in 2009 ook het debuut van regisseur Byrne. Ondanks het kleine budget leek de film niet uit de kosten te geraken (en ook Byrnes laatste film te worden), totdat hij werd opgemerkt door enkele 'ernstige’ critici, die enthousiast waren over deze kruising van genres: The Loved Ones begint als een romantische vertelling over gekwelde tieners, maar slaat al snel om in een pure horrorfilm. 

 
The Loved Ones


Brent zit in het laatste jaar van de middelbare school; hij voelt zich verantwoordelijk voor de dood van zijn vader en vlucht daarom weg in een wereld van marihuana en hardrock. Lola vindt geen aansluiting bij haar leeftijdsgenoten en denkt daarom dat Brent en zij een perfect koppel zouden vormen. Ze vraagt of Brent op Prom Night haar partner wil zijn, maar Brent heeft zijn woord al gegeven aan Holly. Lola afwijzen was het domste wat Brent had kunnen doen. Met behulp van haar gestoorde vader, organiseert Lola haar eigen Prom Night, waarop Brent fungeert als speciale gast en zijzelf zal worden uitgeroepen tot prinses ...  
 
In het scenario van The Loved Ones zijn duidelijke invloeden van Stephen King aanwijsbaar: het een versmelting van de uitgangspunten van Carrie (de Prom Night en de verschoppelinge die wraak neemt) en Misery (de versmade vrouw die een man vasthoudt), maar ruim halverwege neemt het verhaal een afslag richting martelporno à la Wolf Creek of The Texas Chain Saw Massacre. The Loved Ones is inventief en verrassend, maar ook nogal onevenwichtig: er zijn raadselachtige details die keurig worden verklaard in de loop van de film, maar er is ook een volstrekt overbodige subplot (over Brents vriend en zijn date voor Prom Night) en de suggestieve eerste helft en het overdreven grafische tweede deel harmoniëren niet echt. Uiteindelijk overwegen echter de postitieve elementen. En het tamelijk plotselinge slot is een voltreffer. 
 

FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 6 7.5 6.5 7

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- Halloween (horror : 8)
- Jaws (horror / fantasy : 7.5)
- Black Christmas (1974) (horror : 7.5)
- When a Stranger Calls (horror / thriller : 7.5)
- Sisters (horror / thriller : 7.5)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?The Loved Ones
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand