Batman v Superman: Dawn of Justice

In Dawn of Justice worden de twee belangrijkste superhelden uit de DC Comics stal lijnrecht tegenover elkaar gezet. Bruce Wayne werkt als politiecommissaris in de stad waar Superman de wereld redt van een buitenaardse kracht. Hierbij vallen veel onschuldige slachtoffers, waardoor velen willen dat Superman voor de rechter wordt gesleept. Ook Batman maakt hiervan zijn persoonlijke missie. Ondertussen werkt Lex Luthor aan een geheim wapen tegen Superman. Door de titanenstrijd ontpopt hij zich echter als de daadwerkelijke bedreiging. De Bat en de Super doen een lijmpoging om de gezamenlijke vijand aan te kunnen pakken.

Allereerst de vraag of het zo'n verstandige keuze is om twee van deze helden elkaar te laten bevechten. Het antwoord daarop is mijns inziens volmondig 'ja', omdat hierdoor afgeweken kan worden van het toch inmiddels behoorlijk afgezaagde pad der superheldenfilm. Beide karakters spreken bovendien voldoende tot de verbeelding, hoewel Superman natuurlijk oneindig veel sterker is dan Batman. Op papier is de strijd dus ongelijk en oneerlijk. 

In de uitwerking is deze film echter alles behalve opwindend. Na een krachtige openingsscène volgt een langdradig en onnavolgbaar uur waarin Zack Snyder de kijker veel te veel verschillende verhaallijnen voorschotelt. Je raakt de draad meerdere keren kwijt en snakt naar een beetje houvast cq. vette actie. Die wordt gelukkig geboden in een onderonsje tussen de twee protagonisten. Dit gevecht is interessant, maar wordt volledig de das omgedaan door het ongeloofwaardige einde. Batman en Superman worden weer vriendjes omdat hun beider moeders dezelfde voornaam hebben (Martha)!!

Het einde vervalt helaas in veel generiek superhelden slopen de stad geweld wat we de afgelopen jaren al zoveel hebben gezien. Gelukkig doet Gal Gadot als Wonder Woman hier een positieve duit in het zakje. Dat belooft wat voor haar eigen full length speelfilm die in 2017 zal verschijnen. Qua acteerwerk is er sowieso weinig te klagen, omdat ook Ben Affleck een zeer begenadigd Batman blijkt te kunnen spelen.

Zo is Dawn of Justice dus een slechte film waarin een aantal positieve elementen valt te ontdekken. Die puntjes zijn echter involdoende aanwezig om het geheel van een hoger cijfer te voorzien. Deze film had zoveel goede kaarten in handen, maar verzuimt de juiste troef uit te spelen.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 6 4 2 4.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Terminator 2: Judgment Day (actie / science fiction : 8.5)
- Doomsday (actie / science fiction : 7.5)
- Snowpiercer (actie / science fiction : 7.5)
- Terminator 3: Rise of the Machines (actie / science fiction : 7.5)
- Equilibrium (actie / science fiction : 7)


Hoe beoordeelt Boobema categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobema categorie science fiction eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Batman v Superman: Dawn of Justice
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Specials die ermee te maken hebben:

Superheldenfilm
Subgenre
Zack Snyder
Regisseur

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht