Cop

James Woods is Sergeant Lloyd Hopkins, een creatie van de misdaadauteur James Ellroy. Hopkins haat de samenleving (die enkel mensen kapot maakt) en schiet gevaarlijke verdachten neer zonder vragen te stellen. Hopkins is echter ook de meest succesvolle rechercheur van het korps en kan daarom niet zomaar op straat worden gezet. Thuis gedraagt hij zich al even vreemd als op het werk: hij heeft een 8-jarige dochter en voor het slapen gaan, maakt hij haar deelgenoot van zijn ervaringen als rechercheur. 
 
Cop

Als hij een (ogenschijnlijk onschuldige) telefonische melding onderzoekt, treft Hopkins het lijk van een vrouw aan die in haar eigen huis is doodgemarteld. Hopkins bijt zich vast in de zaak en komt tot de slotsom dat er een seriemoordenaar aan het werk is, die al jarenlang slachtoffers maakt. De korpsleiding gelooft niets van het verhaal, maar omdat hij in het verleden steeds gelijk kreeg, mag hij de zaak verder onderzoeken. Via een prostituee maakt Hopkins kennis met een vrouw (Lesley Ann Warren) die tijdens haar studie werd verkracht en nu regelmatig brieven ontvangt van iemand die meer over de zaak lijkt te weten. Is dat een mogelijk spoor?
 
Ik heb de roman van Ellroy waarop de film is gebaseerd niet gelezen, maar het materiaal klinkt zeer Ellroyaans: de wereld is een mijnenveld en de politieman een bom die op ontploffen staat. Vluchten kan niet meer. Woods is geweldig als de haast amorele speurder die zich door niets laat stoppen (ook niet door een schorsing), maar het script is nogal onevenwichtig: sommige scènes (met name die met Lesley Ann Warren) zijn te lang uitgesponnen, terwijl de motieven van de dader nauwelijks aandacht krijgen. Hierdoor komt het slot een beetje uit de lucht vallen. Dat slot is overigens wel knap verfilmd en de slotscène werd klassiek: mis vooral de laatste woorden van Woods niet.  
FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
8 7 6 7

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- La Femme Infidèle (The Unfaithful Wife) (thriller / drama : 8)
- Que la bête meure (thriller / drama : 8)
- Desu nôto (Death Note) (thriller / fantasy : 7.5)
- Obsession (thriller / romantiek : 7.5)
- Schemer (thriller : 7.5)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie thriller eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Cop
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand