The Woods

In de jaren zestig wordt tiener Heather wegens onhandelbaar gedrag door haar ouders naar een afgelegen kostschool in de bossen gestuurd. Deze wordt met harde hand geleid door hoofdmeesteres Traverse en haar collega's. 's Nachts heeft Heather verschrikkelijke nachtmerries en hoort ze stemmen uit het bos. Hierdoor gaat ze geloven dat de school eigenlijk geleid wordt door een groep heksen. Als er leerlingen op mysterieuze wijze verdwijnen is ze bang dat zij het volgende slachtoffer zal zijn.

Tweede speelfilm van horrorregisseur Lucky McKee, die hij voor het eerst met een Hollywoodbudget mocht maken. Dat is af te zien aan de kwaliteit van de special effects alsmede aan de zeer behoorlijke cast. Naast een leuke bijrol van cultheld Bruce Campbell zijn zowel hoofdrolspeelster Agnes Bruckner als hoofdmeesteres Patricia Clarkson het aanzien meer dan waard. Ook qua sfeer doet The Woods goed zijn best, waarbij deze film als een ode aan het Italiaanse Suspiria kan worden gezien. 

Toch is niet alles koek en ei met deze prent en dat zit hem primair in de opbouw. Na een zeer spannend eerste half uur, slaat de verveling in het middenstuk behoorlijk toe. De spanning wordt op dat moment niet vastgehouden en de film voelt een beetje sleets aan. Weinig fut, alsof de inspiratie op was. Pas tegen het einde gaat het nog even los, maar ook dan wordt het niveau van de eerste minuten niet meer gehaald. The Woods gaat daarmee een beetje als een langzame nachtkaars uit en is daarmee een typisch geval van daar had meer ingezeten.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 7 7 4 5.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Braindead (horror / humor : 8.5)
- The Evil Dead (horror : 8.5)
- The Fly (horror / science fiction : 8)
- Evil Dead II (horror / humor : 8)
- Hellraiser (horror : 7.5)


Hoe beoordeelt Boobema categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?The Woods
The Woods
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand