Minions

Animatiefilm Minions is een prequel op Despicable Me uit 2010. We leren dat de minions (van die gele wezentjes, je weet wel) al duizenden jaren oud zijn en al die tijd voor diverse slechterikken uit onze geschiedenis hebben gewerkt. Na Napoleon zijn ze echter geïosleerd geraakt en leiden nu een eenzaam bestaan op Antarctica. Totdat drie dappere minions - Kevin, Stuart en Bob - besluiten dat er een nieuwe leider moet komen. Ze trekken de wijde wereld in en belanden in Engeland alwaar ze in Scarlet Overkill een nieuwe slechterik zien. Die heeft echter heel eigen plannetjes, namelijk de nieuwe koningin van het Verenigd Koninkrijk worden.

Minions werd eigenlijk al aangekondigd in de aftiteling van Despicable Me 2. Eigenlijk bouwt deze nieuweling op alle mogelijke manieren voort op zijn voorgangers. De verhaallijn is globaal dezelfde en dat geldt voor de humor al helemaal. Never change a winning team lijkt hier het motto te zijn. Met één grote verandering dan: de minions staan in deze film voor de volle honderd procent centraal. Terecht natuurlijk, omdat zij ook beide Despicable Me films al verantwoordelijk waren voor de leukste stukken. 

Toch is Minions niet de succesfilm die het had kunnen zijn. Dat komt doordat deze eenvoudigweg niet grappig genoeg is. Deze animatieprent moet het vooral hebben van veel voorspelbare grappen (valpartijen, hoofdstoterij, etc.) en weet slechts een aantal keer echt goede humor te brengen. De kleine kijker zal dat overigens geen bal interesseren, want die krijgt genoeg geel in zijn ogen gegoten. De volwassen kijker komt in Minions toch duidelijk wat minder aan zijn trekken.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
6 6 3 6

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Family Guy Presents Stewie Griffin: The Untold Story (animatie / humor : 8)
- Monsters, Inc. (animatie / humor : 7.5)
- Beavis and Butthead Do America (animatie / humor : 7)
- The Incredibles (animatie / humor : 7)
- Finding Nemo (animatie / humor : 7)


Hoe beoordeelt Boobema categorie animatie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobema categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Minions
Minions
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht